Arkadaşının oğlunu döverek öldürdü / Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde 24 yaşındaki Hanife Yardımcı, arkadaşının oğlunu yaramazlık yaptığı için öldürdü.



Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde 24 yaşındaki Hanife Yardımcı, bir süredir evini paylaştığı 28 yaşındaki Dilek Baltacı'nın, akşam dışarı çıkarken kendisine bıraktığı oğlu 3 yaşındaki Soner Umut Baltacı'yı yaramazlık yaptığı gerekçesiyle döverek ölümüne neden oldu.

Olay dün akşam Kazım Karabekir Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerindeki evde meydana geldi. Eşinden aynı yaşayan Dilek Baltacı, dışarıya çıkarken oğlu Soner Umut Baltacı'yı, bir süredir evini paylaştığı arkadaşı Hanife Yardımcı'ya emanet etti. İddiaya göre çocuğun yaramazlık yapmasına sinirlenen Hanife Yardımcı, iddiaya göre onu yanında bulunan yeğeni 15 yaşındaki M.C. ile birlikte tekme tokat dövdü.
Hanife Yardımcı ve yeğeni M.C., yediği dayağın etkisiyle kusan ve bir süre hareketsiz kalan Soner Umut Baltacı'yı yatağına yatırdıktan sonra kendileri de yatıp uyudu.

ANNESİNİ ARAYIP 'MERDİVENLERDEN' DÜŞTÜ DEDİ
Bir süre sonra uyanan Hanife Yardımcı, minik çocuğun hiç hareket etmeden yattığını görünce uyandırmaya çalıştı. Çocuğun öldüğünü fark eden Hanife Yardımcı, annesi Dilek Baltacı'yı telefonla arayıp "Soner merdivenden düştü" dedi.
Hemen eve gelen Dilek Baltacı, oğlunu Farabi Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan kontrollerde çocuğun öldüğü belirleyen doktorlar, vücudundaki izlerden dövülerek öldürüldüğünden şüphelenerek durumu polise bildirdi. Polis yaptığı kısa bir sorgulamanın ardından, Soner'in dövülerek öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

'AYAKLARIYLA ÜZERİNE ÇIKTI'
Hanife Yardımcı ile yeğeni M.C. gözaltına alındı. M.C.'nin polise verdiği ifadede, Hanife Yardımcı'nın minik Soner'i yaramazlık yaptığı için dövdüğünü, daha sonra da ayaklarıyla üzerine çıktığını ve bu sırada çocuğun kustuğunu söylediği öğrenildi. Kendisinin de çocuğa tekme attığını itiraf ettiği belirtilen M.C., daha sonra minik Soner'i yatağına yatırarak uyuduklarını söylediği kaydedildi.

Gözaltında bulunan Hanife Yardımcı ve yeğeni M.C. hakkında çocuğu döverek öldürmek, Dilek Baltacı hakkında da ihmal suçlamasıyla soruşturma sürüyor.