2007 yılında yurtdışında tanışan tur rehberi K.İ. ile N.İ. 2009 yılında evlendi. Evlilikleri 4 yıl sürdü. K.İ. geçtiğimiz ay karısı N.İ.'den boşanmak için mahkemeye başvurdu.

 

YARIM MİLYON LİRA TAZMİNAT İSTİYOR

K.İ. eşinin hastalık derecesine varan temizlik hassasiyeti olduğunu bu nedenle boşanmak istediğini bildirdi. Davacı erkek karısından 100 bini manevi, 400 bini maddi, toplam yarım milyon lira da tazminat istiyor. K.İ., Anadolu Aile Mahkemesi'nde avukatı aracılığı ile sunduğu dava dilekçesinde boşanma gerekçelerini de sıraladı.

'ÇIPLAK AYAK, KIL DÖKMEK, EVDE YEMEK YAPMAK YASAK'

Davalı eşte temizlik hastalığının olduğu belirtilen dilekçede, 'Banyoda, şampuanların ve el sabunlarının ıslanması davalı için sorundur. Evde çıplak ayakla dolaşılması da sorun olup, çorap giyilmelidir. Salona kıl ve saçların düşürülmesi, hatta yatakta yastığa saç ve kılların dökülmesi sorundur. Ev temizlendikten sonra tuvaletin kullanılması yasaktır' denildi.

Evde ocak ve mutfağın kirlenmemesi amaçlı N.İ.'nin (30) yemek de yapmadığı ifade edilen dilekçede, tüm yemeklerin dışarıda yenildiği veya internetten sipariş edildiği ifade edildi.

'SON ÇÖZÜM BOŞANMAK'

Evliliğin yürütülemeyecek boyutlar aldığının kaydedildiği dilekçede, boşanmanın son çözüm olduğu belirtildi. Ruhi ve fikri uyuşmazlık nedeniyle sonlandırılmak istenen evlilikte, K.İ.'nin manevi dünyasında telafisi olmayan zarara uğradığı iddia edildi ve 100 bin lira manevi tazminat talep edildi. K.İ.'nin şahsi gelir ve malvarlığını eşi N.İ.'nin ailesi için harcadığı da belirtildi. Eşi N.İ.'ye ev aldığı belirtilen K.İ.'nin zarara uğradığı gerekçesiyle 400 bin lira da maddi tazminat talep edildi.