Hatay’ın İskenderun ilçesinde, tuz tutan hormonun az olmasına bağlı olarak aşırı tuz kaybı nedeniyle kalbi iki kere duran 2 aylık İzzet Efe, sofra tuzuyla beslenerek hayatta kalıyor.

Nadir bir hastalık olarak bilinen tuz eksikliği 2 aylık İzzet Efe´de teşhis edildi. Doğduğu günden beri 3 farklı şehirdeki hastanelerde tedavi gören İzzet bebeğin, hormonlarının az olması sebebi ile vücudu tuz ihtiyacını alamıyor. İzzet Efe bebek, günde 1.5 çay kaşığı tuz yemediği takdirde daha önce hayatını kaybeden 2 kardeşi ile aynı kaderini paylaşacak. Genetik olarak bilinen bu eksiklik 2 kardeşinde teşhis edilemediği için 1 hafta içerisinde hayatlarını kaybetmiş. Hastalığının teşhis edilmesi sırasında 2 kez kalbi durmasına rağmen hayata tutunan minik İzzet’in, günde 1.5 çay kaşığı tuz yemesi gerekiyor.

Hatay ve Adana’daki hastanelerde rahatsızlığı bulunamayan İzzet bebeğe İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü´nden Uzm. Dr. Hasan Önal teşhis koymuş. Yapılan araştırmalar neticesinde her gün tuz yedirilen bebeğin sağlığı normale döndü. 23 gün hastanede yattıktan sonra taburcu edilerek İskenderun´a gelen İzzet bebeğin durumu şuanda iyi.

Kerem (5) ve Mehmet Ali (15) isminde iki çocuğu daha bulunan Neda ve Akar Çolakoğlu çiftinin maddi durumu ise iyi değil. Aile tedavisinin bulunmasına sevinçli ama maddi durumlarının sıkışık olmasından dolayı endişeliler ve yetkililerden yardım bekliyor.