Antalya’nın Aksu ilçesinde cami imamı olan Ali Şimşek ve eşi Havva Şimşek, 15 ay önce Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çocukları L.'nin doğumu sırasında doktor bulunmadığı ve ihmaller yaşandığını, bu nedenle kızlarının sağ kolunun doğum sırasında sinirlerinin zedelenmesi nedeniyle zarar gördüğünü iddia etti.

'BAŞKA HASTAM VAR'

Havva Şimşek, kadın doğum doktoru yerine ebe ve temizlik görevlilerinin kendisini doğurttuğunu öne sürerek "Doğumda yaşadığım acılar ve henüz dünyaya gözünü açmamış yavruma yaşatılanlar cezasız kalmamalı. Çocuğumun sakat olmasına neden olan hemşire ve ’Başka hastam var’ diyerek doğuma müdahale etmeyen doktor hakkında soruşturma açılmasını ve cezalandırılmalarını istiyorum" diye konuştu.

'YAVRUMA NASIL ANLATIRIM'


"Ben eşime ve çocuğuma iki elim olduğu halde zor yetişirken, minik yavrum büyüdüğünde ’Anne neden benim sağ kolum sakat’ dediğinde bunu nasıl izah edeceğim" diyen anne Havva Şimşek, şöyle konuştu:

"Doğumu ebe ve temizlikçilere yaptıracaklarını bilseydim,evde doğum yapardım. Devletin 7- 8 uzman doğum doktorunun bulunduğu Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde ebelerin ve temizlikçilerin yardımıyla doğum yaptırılmaya çalışıldı. Hastanede 16- 17 saat  kaldım. Bir kez ultrasona girmedim. Sezaryen diye doğuma aldılar, 16 saat aç ve susuz bırakıp sonunda doktorsuz doğuma aldılar."

'DOĞUMU EBELERİN YAPTIRMASINI İSTEDİ'

Aksu’da imamlık yapan Ali Şimşek de, 5 Eylül 2012 tarihinde eşini Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdüğünü belirterek, şunları anlattı:
"Amacımız eşimin kontrol olmasıydı. Görevli doktor H.A., doğumun başladığını söyledi. Eşim doğum odasına gönderildi. Görevli hemşireler K.K. ve D.E., nöbetçi doktor Ç.G.’ye ulaşmaya çalıştı. Doktor Ç.G. görevli ebelere gelemeyeceğini, doğumu kendilerinin yaptırmasını istediğini beyan etti.
Ebeler ve doğumhanede bulunan temizlikçiler eşime müdahale edip doğurtmaya çalışmış. Doğum esnasında çocuğun başı çıkmış. Vücudunun çıkmaması üzerine başı içeriye iterek, içeride çocuğu çevirmeye çalışarak doğmasına sözde yardımcı olmaya çalışmışlar."

'BIRAKIN KENDİ KENDİNE DOĞURACAK'

Bu olaylar yaşanırken doktor Ç.G.’nin eşinin başına geldiğini ve ebelere ’Bırakın kendi kendine doğuracak’ dediğini; bir süre sonra ebelerin tekrar arayıp durumu anlatmalarına rağmen doktorun ’Kanamalı bir hastanın başındayım siz doğumu yaptırın’ dediğini öne süren Ali Şimşek, "Hem doğum yapmak için uğraşan eşimin, hem de doğacak çocuğumun hayatını tehlikeye attı.
Sonuçta çocuğumuz dünyaya geldiğinde sağ omzunda hasar meydana geldi" dedi.

'DOĞMADAN İŞKENCE GÖRDÜ'

Şu an 15 aylık olan kızının sağ kolunun tutmadığını, bununla ilgili bir dizi ameliyat ve tedavi gerektiğini aktaran Ali Şimşek, "Minik kızım daha annesinin karnından çıkmadan işkenceye maruz kaldı. Kızımızın ömür boyu sakat kalacağını düşünmek hem beni, hem eşimi derinden yaralıyor" diye konuştu.

SUÇ UNSURUNA RASTLANMAMIŞ

Isparta İl İdare Kurulu Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru sonucu 21 Ekim 2013’te çıkan kararın kendisini ve eşini kahrettiğini belirten Ali Şimşek şunları söyledi:
"Kararda, kayıt dokümanları dikkate alındığında eşime gerekli müdahalenin zamanında yapıldığı, iddialara ilişkin hazırlık soruşturmasını gerektirecek suç unsuruna rastlanılmadığı belirtiliyor. Karara 10 günlük yasal süre içinde itiraz edebileceğimiz bildirildi. Antalya Bölge İdare Mahkemesi’nin itiraz için yetkili olduğu belirtildi. Eşimle Antalya Adliyesi’ne giderek, karara itirazımızı yaptık ve sorumlular hakkında dava açılmasını istedik."

Kaynak: posta