Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi Suudi Arabistan gezisini izleyen ekipte yer alan usta gazeteci Hasan Karakaya, gezinin son durağı olan Medine'de, kaldığı otelde yaşamını yitirdi.


OTEL LOBİSİNDE KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Umre sonrası Erdoğan'ın Suudi Arabistan gezisini izleyen gazeteciler ile birlikte otele geçen Hasan Karakaya, otelin lobisinde kalp krizi geçirdi. Otelde ilk müdahaleyi, Cumhurbaşkanlığı sağlık ekipleri yaptı. 

ERDOĞAN DOKTORLARDAN BİLGİ ALDI

Ardından tam teşekküllü Kral Fahd Hastanesi'ne kaldırılan Hasan Karakaya, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Karakaya'nın sağlık durumuyla yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan da, hastaneye giderek doktorlardan son durumla ilgili bilgi aldı.

ERDOĞAN, KARAKAYA'NIN EŞİNİ ARADI

Erdoğan, Karakaya'nın ölüm haberini almasının ardından, Karakaya'nın eşi Aysel Karakaya ve Yeni Akit'in sahibi Mustafa Karahasanoğlu ile birer telefon görüşmesi yaparak taziyelerini iletti. 

CUMA GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Karakaya'nın cenazesi de Cumhurbaşkanlığı uçağıyla İstanbul'a getirilecek. Karakaya'nın cenazesi Cuma günü İstanbul'da defnedilecek.

Tüm basın camiasına ve Akit Gazetesi'ne de başsağlığı diliyoruz.


HASAN KARAKAYA KİMDİR?

Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya, 1954 yılında Manisa'da doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra İmam Hatip okuluna gitmek istedi ama gidemedi. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek okulunda okudu.

Öğrencilik yıllarında gazetelere edebi yazılar yazdı. Barış Gazetesi'nde de yazılar yazdı. Barış'tan sonra yazı işleri müdür yardımcısı olarak Yenigün Gazetesi'ne geçti. Daha sonra da Başkent Gazetesi'ne geçti. Bir yıl sonra 22 yaşında yazı işleri müdürü oldu. Burada 2 yıl görev yaptıktan sonra Milli Gazete'ye geçip 8 yıl orada çalıştı. Ardından 9 yıl da Türkiye Gazetesi'nde çalıştı. 1988 yılında Cuma Dergisi'ne ve akabinde o döneki adıyla Vakit'e geçti ve yazılarına burada devam etti.