Uluslararası Medya Enformasyon Derneği(UMED) Gazeteci Aslan Değirmenci'nin başkanlığında kuruldu. Yaptıkları haberler ve yayımlanan yazılarıyla gündem belirleyen gazetecilerin yüksek istişare kurulunda yer aldığı Dernek, düzenleyeceği eğitimlerle medya sektöründe kaliteyi yükseltmeyi amaçlıyor.

UMED'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Dernek gazetecilik mesleğinin özel amaç ve çıkarlara alet edilmesini engellemek, mesleki ilkelere uyulmasını gözetmek ve mesleğin onurunu korumak için kuruldu.

Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci'nin Başkanlığında Ankara merkezli olarak kurulan UMED'in kurucular kurulu şu isimlerden oluştu: Nil Gülsüm Gül, Ercan Baysal, Kenan Kıran, Ömer Özkök, Ahmet Açıkay, Mustafa Güngör, Nazif Karaman, Kemal Gümüş, Kezban Bülbül, Batuhan Yaşar, Ahmet Rıfat Albuz, Nurullah Arıkan, Burak Öztürk, Hüseyin Likoğlu, Edip Üzen, Mehmet Birgül, Murat Alan, İsmail Çalık, Sami Sandal, İsmail Uğur, Ferhat Açıl, Emre Doğan, Kenan Adem Kızılağıl, Metin Yağan, Abdullah Özbay.

Derneğin, yüksek istişare kurulunda ise, Hasan Öztürk, Ersoy Dede, Hilal Kaplan, Serdar Arseven, Hasan Öymez, Fadime Özkan, Halime Kökçe, Gülabi Eryaman, Fahrettin Damga, Yaşar Taşkın Koç, Mahfuz Yalçınkaya, Merve Şebnem Oruç, Osman Ateşli, Nur Özkan Erbay, Ahmet Zeki Gayberi, Bilal Eren, Beyhan Demirci, Aynur Bayram, Bayram Zilan gibi kamuoyunun yakından tanıdığı gazeteciler yer aldı.

Haber alma özgürlüğünün sağlanması, haberlerin doğru ve tarafsız şekilde verilmesi ile din ve dil ayrımı yapılmadan yazılması gibi ilkelerin sektörde esas alınmasına yoğunlaşan Dernek, aynı zamanda düzenleyeceği eğitimlerle medya sektöründe kaliteyi yükseltmeyi amaçlıyor.

DEĞİRMENCİ'DEN ADALET VE ÖZGÜRLÜK VURGUSU

Gazeteci-Yazar Aslan Değirmenci, “Hesap verilebilirliği, adil olmayı, çıkar çevrelerinden ve illegal yapılardan bağımsız hareket etmeyi ilke olarak benimseyen herkese kapımız açık; hak, adalet, dürüstlük ve özgürlüğü savunan herkesle birlikte yol almaya varız” dedi.

MEDYA OKULU GELİYOR

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tarafından yeni nesil gazeteciler yetiştirmek amacıyla sertifikalı “Medya Okulu” da açılacak. Medya Okulu’nda, medyada yaşanan değişime, sosyal medyadaki gelişmelere, teknoloji kullanımını etkinleştirmeye yönelik uygulamalı ve sistematik eğitimlerin verilmesi hedeflenecek.