TRT 1 kanalında haber sunan Anda Özmen, Başbakan Erdoğan’ın MHP için sık sık kullandığı “yavru muhalefet” tanımlamasını kullandı.

CHP haberinden sonra MHP haberine sunan TRT spikeri Anda Özmen, “Evet, ana muhalefetten sonra “yavru muhalefete” geçelim. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Çankırı ve Kastamonu’da partisininin adaylarını tanıttı. Partililere hitap eden Bahçeli, yerel seçimi ülkenin içinde bulunduğu durumdan çıkış yolu olarak gösterdi” dedi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Konuyla ilgili olarak TRT Haber ve Spor Yay. Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör'den açıklama geldi. Nasuhi Güngör yazılı açıklama yaparak, “Bugün saat 19:00'da TRT 1 Ana Haber Bülteni’ni sunan spikerimiz, haber metninde yer almayan bir ifadeyi kullanmıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” şeklinde açıklamada bulundu.


TWITTER ÜZERİNDEN ÖZÜR DİLEDİ

Twitter üzerinden açıklama yapan Anda Özmen "Bu akşamki yayında (ana haber bülteninde) yapmış olduğum gaftan dolayı Milliyetçi Hareket Partisi'nden özür dilerim. Tamamen spontane gelişen, hiçbir art niyet olmaksızın 2 haber arasında bağlantı yapmak adına söylenmiş yanlış bir sözdür. Tekrar özür diliyorum" dedi.