Çin'deki vekile Ankara'da toplantı yaptırdılar!


Sözcü Gazetesi AK Parti Milletvekili Albayrak'ın, "TBMM başkanlarının özel görüşme ve dinlenme amaçlı kullandığı Esenboğa Havalimanı'ndaki Büyük Şeref Salonu'nu kapattığını" iddia etti.

Ancak toplantının yapıldığı iddia edilen saatte Albayrak'ın Çin'de olduğu ortaya çıktı.

Berat Albayrak haberine yalanlama TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada, Sözcü Gazetesi'nde yer alan "Damadın VIP Toplantısı Yılmaz'ı Kapıda Bıraktı" başlıklı haberde, "Esenboğa Havalimanı'nda bulunan Büyük Şeref Salonu'nda, İstanbul Milletvekili Berat Albayrak'ın toplantısı olduğunun söylenmesi üzerine TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın odaya girmekten vazgeçerek başka bir odaya geçtiği, Berat Albayrak'ın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM başkanlarının özel görüşme ve dinlenme amaçlı kullandığı salonu kapattığı" iddialarının ortaya atıldığı kaydedildi.

Söz konusu haberle ilgili açıklama yapma gereğinin duyulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"TBMM Başkanımız Sayın İsmet Yılmaz, Sayın Cumhurbaşkanımızı uğurladıktan sonra alandan Şeref Salonu'na dönmeden İstanbul'daki bir programa katılmak üzere doğrudan uçağa gitmiştir. Ayrıca İstanbul Milletvekili Sayın Berat Albayrak da Sayın Cumhurbaşkanı ile Çin'e gitmiş olup, uğurlamadan sonra herhangi bir toplantı yapması imkansızdır. Sözkonusu haber son dönemlerde yoğunlaştırılan bir algı oluşturma çabasının devamı niteliğinde olup tamamen gerçek dışı ve yalandır."