Sosyal medya kullananlar bu terliğin rengini tartışıyor. Twitter da Falsiane adlı bir kullanıcının paylaştığı bir çift terliğin rengi tartışma konusu oldu.
Sosyal medya 'Bu terlik hangi renk?' sorusuna; 
"Altın sarısı - beyaz
Altın sarısı - açık mavi
Mavi - siyah" cevaplarını verdi. 
Sorunun gerçek cevabına ise hala ulaşılamadı. Daha öncede bir elbise paylaşılarak rengi tartışılmıştı.

Uzmanlar bu konu hakkında bir açıklama yaptı. Massachusetts Instıtute of Technology'den Nürolog Dr. Beril Conway yaptığı açıklamada fotoğrafı altın sarısı - beyaz görenlerin gün ışığında fazla ışığa maruz kaldıklarını, altın sarısı - açık mavi görenlerin, ortamda bulunan ışığa fazla maruz kaldıklarını söylüyor. 
Mavi - siyah görenler ise, bu iki durum arasında kalanları yansıtıyor diye açıklama yaptı.
Böyle durumlar yaş ve cinsiyeti etkiliyor
Conway bu tarz durumların yaş ve cinsiyetle ilgili olduğunu açıkladı. Kadınlar ve yaşlı insanlar gödüğü çizgileri genellikle altın sarısı ve beyaz görür. Gençlerin büyük bir kısmı ise çizgileri siyah ve mavi görüyor.
Londra Üniversitesi Akademisi'nin Nürolog hocalarından biri olan Beau Lotto, bazı kişiler gördüğü fotoğraftaki renklere odaklanıyor. 
Bazıları ise fotoğraftaki nesne ile fon arasında tona bakıyor. Bunun dışındaki kişiler ise bilgisayar ile bulundukları ortamın ışığını baz alarak renkleri söylediğini açıkladı.
Nevada Üniversitesi'den Dr. Michael Webster ise elbise fenomenini doğal ışık varlığında gözün evresine bağladığını açıkladı.