HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in kayınbiraderi Hacı Lokman Birlik, polisin hendekleri kapatma gerekçesiyle düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada öldürüldü. Birlik'in cesedinin polis aracının arkasına bağlanarak metrelerce sürüklendiğini gösteren fotoğraf Türkiye gündemine bomba gibi düştü.

TAYYAR PARALEL YAPIYI SUÇLADI

Konuyla ilgili en ilginç yorum ise AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dan geldi. Cemaat'e yakınlığıyla bilinen Meydan gazetesinin konuyla ilgili yaptığı haberin fotoğrafını paylaşan Tayyar, "KCK'da kelepçeli fotoyla çözüm sürecini baltalayan paralel yapı, şimdi ceset kumpasıyla operasyonları gölgeliyor." dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu arada İçişleri Bakanlığı yazılı açıklama yaparak sosyal medyaya yansıyan ve Şırnak'ta yaşandığı iddia edilen hadiseyle ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

İddiaların tüm boyutlarıyla araştırılacağı kaydedilen açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir hukuk devletidir. Terörle mücadelemiz hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla sürdürülecektir" ifadesine yer verildi.