Ülkenin bütünlüğüne kasteden teröristlerin 'korunmalarını' isteyen PKK sempatizanları Sosyal medya aracılığı ile BM, NATO,Obama ve Merkel'in devreye girmesini istedi. İngilizce twitler atan PKK yandaşları, Cizre'yi üs yapan PKK'lılar için yardım çağrısı yaptı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinde terör saldırıları düzenleyen PKK iyice köşe sıkıştı.

7 gündür sokağa çıkma yasağının olduğu Şırnak Cizre ilçesini üs yapan terör örgütünün TSK'nın operasyonları karşısında çaresiz kaldığını ortaya koyan söylemleri ise yine PKK'lılar itiraf etmeye başladı.

Önceki gün PKK'nın yurt dışında yayın yapan kanalına bağlanan Cizre'deki bir teröristin ağlayarak "tükendik ne olur bizi kurtarın" şeklindeki çağrısı çok konuşulmuştu. Bu çağrıdan sonra, Selahattin Demirtaş ve HDP'liler Cizre gitmek için yola çıksa da güvenlik güçleri buna müsaade etmedi.

PKK'nın Cizre'den çıkmayacağını anlayan terör yandaşları dün akşam da sosyal medyada ilginç bir kampanya başlattı.

İNGİLİZCE TWİTLE YARDIM İSTEDİLER

İngilizce etiket ve twitlerle NATO ile Birleşmiş Milletler'e seslenen PKK yandaşları'Cizre'nin korunmasını' istedi. ABD Başkanı Barack Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'e de çağrı yapan PKK sempatizanlarının bu taktiği akıllara, Gezi olayları esnasında algı oluşturmak için atılan İngilizce twitleri de getirdi.

'TSK Kürt kenti Cizre'yi bombalıyor' yaygarası atan bir kullanıcı.

'Birleşmiş Milletler, Kürtleri koruyun, Cizre'yi koruyun, bizi yetim bırakmayın'şeklinde twit atan bir kullanıcı.