Post-modern darbe olarak adlandırılan 28 Şubat sürecinde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken darbeye destek veren ve zemin hazırlayan yayınlar yapan Ertuğrul Özkök, skandal açıklamalar yaptı. 

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök; BerberistanDergisi'ne verdiği röportajda İslamcı siyaset olarak kastettiği AK Parti iktidarı ve seçmen kitlesinin esaslı bir dayak yemediğini söyledi.

Türkiye'de herkesin dayak yediğine dikkat çeken Özkök’e “28 Şubat ciddi bir dayak operasyonu değil; öyle olsaydı Tayyip Erdoğan zor çıkardı” dedi.

Ertuğrul Özkök, Cumhurbaşkanına hakaret soruşturması açılan yazısından sonra, Berberistan dergisinin ekim sayısında verdiği röportajda; Hakkında soruşturma açılan 'Utan Ey Büyük Adam' başlıklı yazısında 'Tayyip Erdoğan katildir' diye yazmadığını 'Ortadoğu katildir' diye yazdığını iddia etti.

Özkök’e göre “uzun adam” Ortadoğu için kullanıldı ama okurlar Erdoğan’ın kastettiğini iddia etti. Fotoğrafın yanlış kullanılmasına hata buldu. 

Türkiye'de kendisini artık hiçbir şeyin şaşırtmadığını kaydeden Özkök, "Suçluluk duygusu falan taşımıyorum. Soruşturma açılınca ben de 'Kardeşim böyle bir şey kastetmedim' dedim. Yalnız burada Cumhurbaşkanı'na bir şey söyleyeceğim.

On iki yıldır, 'Bir şiir okudum hapis yattım' diye gezdin ortalıkta. Ben de bir yazı yazdım. Ne diyeceksin peki? Ben çektim sen de çek mi? Erdoğan herkese dava açıyor ama daha benim hakkımda açılmış bir tane hakaret davası yok." şeklinde konuştu.

"Valla beni bu memleketten kimse atamaz kardeşim." diyen Özkök, " Hiçbir yere gitmiyorum. Ne yapacak? Sürükleye sürükleye kapının önüne mi koyacak? Yine kapıdan, bacadan girerim" ifadelerini kullandı. 

Özkök, HDP'nin seçimle bir meşruiyet kazanmasına sevindiğini, Demirtaş’ın Türk siyaseti için bir kazanç olduğunu, oy vermese de duruşunun hoşuna gittiğini söyledi. Özkök’e göre “Türk siyaseti Demirtaş'ı kaybederse yazık olur” 

“Başkanlık ısrarı Türkiye'yi nereye götürür bilmiyorum” diyen Özkök “Ülkelerde diktatörlükler, faşizmler olabilir ama hiçbiri kalıcı olmuyor” dedi.

En azılı askeri darbenin ömrünün üç yıl olduğunu anlatan Özkök “bir darbe olmaz artık Türkiye'de. Olursa hep beraber karşı çıkarız.Askeri darbe dönemini kapattık şimdi sıra sivil darbe dönemini kapatmakta” dedi. Özkök seçimlerden aynı sonuç çıklması için dua ettiğini de ekledi.

Türkiye'de her kesimin dayak yediğini ama İslamcı siyasetin hala esaslı bir dayak yemediğini iddia eden Özkök’e göre 28 Şubat ciddi bir dayak operasyonu değil. 
Dönemin mağduriyetlerini sadece siyasi pencereden bakan Özkök “Dayak olsaydı Tayyip Erdoğanlar zor çıkardı. İslamcı siyaset 28 Şubat'ta dayak yemiş gibi yaptı” dedi.

Özkök İslamcı siyasetin aşırı bir şımarıklıkla iktidara geldiğini o şımarıklığın seçim dayağıyla törpülenmesi gerektiğini aktardı. 

Seçimlerden 7 Haziran benzeri bir tablo çıkarsa İslami siyasetin üst üste iki seçim dayağı yiyeceğini öngören Özkök; Erdoğan sayesinde demokrasinin ve kurumlarıın ne kadar zayıf olduğunu gördüğünü belirtti. Özkök’e göre iyi bir döneme geçmek epey bir zaman alacağını kaydetti.