CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına konuk olan usta sanatçı Orhan Gencebay, "Arif Sağ'ı Cumhurbaşkanı'na şikayet ettiniz mi?" sorusuna, "Bu şekilde buna cevap vermek istemem, ispiyonculuğu sevmem" diye yanıt verdi.

Gencebay, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu bilgiyi vereyim, MESAM'a kayyum değil, geçici yönetim atandı. Bunun nedeni de MESAM'ı teftiş eden müfettişlerin verdiği raporlardı. O raporlarda MESAM'da yapılan yanlışlıklar yüzünden geçici yönetimi bakanlığımız atamıştır. Bu kesinlikle böyle değildir, ispiyonculuğu da sevmem. MESAM'ın daha iyi olması için yapılan çalışmaları neticesinde MESAM'da olan olumsuzluklar yüzünden geçici yönetim gelmiştir. Girmek istemiyorum bu konuya."

"Ben de üzüldüm"

Buket Aydın, Orhan Gencebay'a, "Arif Sağ ile aranızda ne geçti de 55 yıllık arkadaşlığınıza mal oldu?" sorusunu da yöneltti. Gencebay, "İsim zikretmek istemiyorum ama insan çok değer verdiği birilerini kaybedince üzülür. Ben de üzüldüm ama bu benim yaptığım bir şey değil, kaybeden ben değilim" dedi.

"Bu bukalemunluktur, bana yakışmaz"

"Size her dönemin adamı denilince neden kızıyorsunuz?" sorusuna yanıt verdi. 

"Bizi yöneten iktidardır. Devletimi yöneten kimse, seçen de halkımızdır. Halkıma olan saygımdan dolayı o iktidarı da severim. Yeter ki o iktidar görevini iyi yapsın. İktidarın görevini iyi yapması için bana düşen bir görev varsa ben de o görevi seve seve şerefle yaparım. Bunu herkes böyle düşünmeli. Bu bukalemunluk anlamına gelmez. Süleyman Babamıza, Bülent Ecevit'e, Özal'a büyük sevgimiz vardı. Hepsiyle de biz yakın görüşürdük. Benim devletimi iyi yönetenlere benim şükranım var. Doğru olana, iyi hizmet verene boynum kıldan incedir. Ben Tayyip Bey'i çok eskiden tanırım, severim. Birçok özel ortamlarda beraber olduk, ben onu çok severim. Mazlumun ve mağdurun yanında olduğunu biliyorum. Dünya çapında harika şeyler yapıyor, Allah razı olsun. Diğer yapanlardan da Allah razı olsun. Şu anda Tayyip Bey vardır. Sonra ülkemize bir başka görevli gelirse orda da sahip çıkacağım."

Müslüm Gürses, Orhan Baba'ya ayıp olur diye anjiyo olmuş

Yıllar önce için hastaneden randevu aldığını söyleyen Orhan Gencebay, Müslüm Gürses ile ilgili anısını şöyle anlattı:

"Seneler önce bir gün, Sayın Muhterem Hanım beni aradı, 'Orhan Bey, Müslüm Baba'nın anjiyo olması lazım kalbi iyi değil. Sizden rica etsem sizin doktorunuz bir söyleyebilir misiniz?'. 'Tabi' dedim. Doktorum Deniz Şener Bey'i aradım, rica ettim. 'Müslüm Baba anjiyo olacak' diye. O da hastaneyi hazırlattı. Yarım saat sonra beni aradı. 'Şu saatte, şu gün anjiyo gününüz hazır' dedi. Teşekkür ettim. Muhterem Hanım'ı aradım. Muhterem Hanım çok teşekkür etti. Anjiyodan sonra hastaneye ziyarete gittiğimde anlattılar. Muhterem Hanım, Müslüm'e demiş ki 'Kesinlikle anjiyo olman lazım'. Müslüm Baba 'Hayır' demiş. 'Ama olman lazım, iyi değilsin.' 'Olmam' demiş. 'Ama demiş anjiyo saatin ve günün alındı' demiş. 'Gitmem' demiş. 'Peki, ama kim aldı bu randevuyu biliyor musun?'. 'Kim aldı?'. 'Orhan Baba aldı' deyince durmuş. 'Yok ya... Şimdi gitmesem ayıp olur' demiş. Bana ayıp olmasın diye anjiyo oldu. Bana bunu ziyarete gittiğimde anlattılar, güldük."

Orhan Gencebay o soruyu duyunca pas geçti

Orhan Gencebay, 'Sizin filminiz çekilsin ister miydiniz?' sorusuna verdiği yanıtla izleyenleri şaşırttı.

Müslüm filminin yankıları sürerken, Buket Aydın ile 40 programına katılan Orhan Gencebay, kendisine yöneltilen soruya ilginç bir yanıt verdi. Aydın'ın, "Siz hayattayken filminiz çekilse, kimin oynamasını istersiniz?" sorusu karşısında Gencebay, "Bunu geçelim. Hiç düşünmediğim bir konu, benim filmimin çekileceğini de düşünmedim hiç. Lütfen boşverin bunu. Pas geçelim" dedi.