Sabah Günaydın'dan İlker Gezici'ye konuşan Nihay Doğan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Nihat Doğan; sinemaya adım atmak için Özcan Deniz ile Mahsun Kırmızıgül'ün kendisine cesaret verdiğini söyledi ve ekledi:

"Daha düne kadar onlara kıro deyip dalga geçiyorlardı. Kiminle alay ettilerse, bu ülkenin starı oldu. Ben de oyunculuk ve yönetmenlik yetisine sahibim"

HAYATININ DÖNÜM NOKTALARINI ANLATTI

'Kırdın Kalbimi' adlı şarkısıyla 21 yıl önce müziğe adım atan Nihat Doğan; bu süreçte ilginç kişiliği, kendine has söylemleri ve 'Survivor' macerasıyla da hep gündemdeydi. Son olarak 'En Sevdiğim 3 Şarkı' yarışmasıyla ekrana gelen Doğan; hayatının dönüm noktalarını GÜNAYDIN'a anlattı...

İşte Nihat Doğan'ın açıklamaları:

"Sinema filmi yapmayı düşünüyorum, güzel bir hikaye yazıyorum. Oyunculuk da, yönetmenlik de yapma yetisine sahibim. Yıllardır klip çekiyorum. Oyunculuk teklifleri aldım ama kabul etmedim. Artık sinemada bir şeyler yapacağım.

"LO LO MAHSUN DİYE ALAY EDİLİRDİ"

Müzikten sinemaya geçen Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz gibi isimleri nasıl buluyorsunuz?

Takdir ediyorum, gurur duyuyorum. Başarıları, bize cesaret verdi. Onlar, düne kadar alay edilen ve kıro denilen insanlardı. Bizle dalga geçenlerin içleri ne kadar boşmuş, gördük. Kime küfrettilerse, bu ülkenin starı oldu. 'Lo Lo Mahsun' diye alay edilen Mahsun, bugün yönetmen Mahsun Kırmızıgül oldu.

"KENDİ MARKAMI YÖNETMEYİ BİLİYORUM"

Şöhreti iyi yönetebildiğinizi düşünüyor musunuz?

Yapabildiğim en iyi iş, şöhret yönetimi. Kendi markamı yönetmeyi çok iyi biliyorum. Geçmişe dönüp baktığımda; tsunamilerden, depremlerden sağ çıktığımı görüyorum. Mesela 2007'de karşımda iki büyük güç vardı. Onların, medyası vardı; benimse hiçbir şeyim yoktu. 'Nihat bitti' diyorlardı. 'Onun haberini yapmayacaksınız' diyen o güçler bitti ama ben hâlâ ayaktayım.

"SENİN RUHUN, BENİM RUHUMUN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKER"

Kim onlar?

'Senin ruhun benim ruhumun önünde diz çöker, tövbe ister' dediğim bir şahıs ve ayrıldığım kişi... Bakıyorsun, bugün ortada yoklar. 

Söylemleriniz, müziğinizin önüne mi geçti?

Ben müzik adamıyım. Bu söylemlerin, müziğimin önüne geçmesinden rahatsızlık duyduğum anlar oldu. Fakat Ferhat'a, 'Dağları niye deldin?' diye soramazsın kardeşim! Ülke yangın yeriyken, analar ağlarken müziğimi düşünemem.