Konuyla alakalı açıklama yapan Kanal D olayın bir 'provakasyon' olduğunu ve yaşananlardan dolayı 'üzüntü' duyduklarını ifade etti. Programın sunucusu Beyazıt Öztürk'ten henüz bir açıklama gelmezken akıllara şu soru geldi: Neden hep Doğan Medyası trolleniyor? Zira özellikle seçim döneminde yaptıkları yayınlarda HDP'ye olan açık desteği ile öne çıkan Doğan Medya kuruluşları birçok programda PKKdiliyle haberler yapmış ve örgüt mensupları masum gösteren yayınlara yer vermişti.


Beyaz Show Programı'nda canlı yayında yapılan PKK propagandasının yankıları devam ediyor. Canlı yayına telefon ile bağlanan ve öğretmen olduğunu iddia eden bir izleyici bölücü örgüt yanlısı bir tavırla dikkatleri üzerine çekmiş ve terör olaylar sebebiyle bölgeden ayrılmak zorunda kalan öğretmenleri suçlamıştı.

Bular yetmezmiş gibi isminin Ayşe Çelik olduğunu söyleyen kadın sunucu Beyazıt Öztürk tarafından tasdiklenmiş ve stüdyoya alkışlatılmıştı. Yüzbinlerce sosyal medya kullanıcısının tepkisini çeken bu olay Doğan Medya'nın önceki vukuatlarını akıllara getirdi.

Twitter skandalı

7 Haziran seçimlerine bir gün kala Doğan Haber Ajansı'nın Twitter hesabından çok konuşulacak bir tweet atıldı Oyunuzu HDP'ye verin" şklindeki mesajla açık açık HDP'ye oy isteyen bu tweet'in ardından DHA'dan Beyaz Show olayındakine benzer bir açıklama geldi.

Cüneyt Özdemir'in 'Kırmızı fularlı kız'ı

Türkiye'nin 'Kırmızı fularlı kız' olarak tanıdığı daha doğrusu Cüneyt Özdemir tarafından bu şekilde ezberletilmeye çalışılan Ayşe Deniz Karacagil CNN ekranlarında boy gösterdiği sıralarda belkide bazıları onun gerçekten Kırmızı fular takan masum bir genç kız olduğu algısına kapıldı! Ta ki bu programdan kısa bir süre sonra PKK'ya katılan Karacagil'in, örgütün üst kadrosuna erişebilmeyi 'başarması' ve Murat Karayılan'ın en yakın isimlerinden biri olmasına kadar. 'Kırmızı fularlı kız' Kandil'den PKK'lı terörist olarak röportaj verince Doğan Grubu, Cüneyt Özdemir'in gerçekleştirdiği röportajı internetteki tüm sitelerden kaldırmakla kalmadı yayınlayan haber sitelerine de kaldırılması için dava açtı.

Halk dediler terörist çıktı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hendek kazıp yola barikat kuran ve Aile Sağlığı Merkezi'nin hizmet vermesini engelleyen PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun ardından Doğan Haber Ajansı'na yöre sakini olarak röportaj veren Yılmaz B'nin örgüt üyesi olduğu ortaya çıktı.

Bölgede yürütülen örgüt mensuplarına yönelik operasyonun ardından yasağın kalktığı ilçeye giden ekibe kendisini yöre sakini olarak 'tanıtan' Yılmaz B, ilçede gerçekleştirilen operasyona ilişkin röportaj verdi.

Röportajda, güvenlik güçlerinin sivil halka saldırdığı yönünde örgütün oluşturmak istediği algıya yönelik ifadeler kullanan Yılmaz B'nin, sosyal medyadaki hesabında elinde uzun namlulu silah, üzerinde de YPG'yi temsil eden giysi bulunan fotoğraflarını paylaştığı görüldü.

Yılmaz B'nin PKK kamplarında silah eğitim aldıktan sonra YPG saflarında terör faaliyetlerine devam ettiği öğrenildi.

Nihayetinde bir eğlence programında canlı yayında PKK propagandasına şahit olan izleyicinin aklına ister istemez haklı bir soru işareti gelip yerleşiyor: Neden hep Doğan Medya trolleniyor?