Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Musul operasyonun tarihini açıkladı. Operasyonun hedefinin DAEŞ'i yok etme üzerine kurulu olduğunu söyleyen Selvi tarihin ABD için önemine de dikkat çekti.
İşte Selvi'nin o yazısı:

Bunu hemen İncirlik'e alternatif olarak düşünmek yerine, başka bir operasyon ve yeni bir üs bölgesi olarak değerlendirmek gerekiyor. PKK'yı Kandil'den sonra Şengal'e de yerleştiren ABD, kendi üssünün güvenliği için Peşmerge ve DEAŞ arasında PKK'dan oluşan tampon bölge inşa ediyor. Bu demektir ki ABD kalıcı.
ABD'NİN YENİ STRATEJİSİ: IŞİD'İN BAĞINI KOPARMAK

Şimdi ikinci bir planı devreye sokuyorlar. DEAŞ hem Irak'ta hem de Suriye'de var olabilen bir örgüt. Zaten Irak ve Şam İslam Devleti adını taşıyor. ABD'nin yeni stratejisi IŞİD'in Irak'la Suriye arasındaki bağını koparmak.

Musul operasyonun eli kulağında.

Bu stratejinin iki ayağı var.

1-Irak'taki IŞİD'i Baaslaştırıp, sisteme dahil etmek.

2-Suriye'deki IŞİD'le ise mücadele etmek.

DEAŞ, Irak ve Suriye'de farklı demografik özellikler gösteriyor. Irak'taki DEAŞ'ın yüzde 92'si Sünni Arap ve yerli. Suriye'deki DEAŞ'ın ise yüzde 81'i yabancı savaşçı. İngiliz, Fransız ve Alman savaşçılar.
HALK'A ÇAĞRI: FM KANALI OLAN RADYO TALEP ETSİN

Büyük Musul operasyonuna hazırlanan Amerikalılar dün şehrin üzerinden bildiri atarak, sivil halktan FM kanalı olan bir radyo temin etmelerini, buradan yapılacak duyurulara göre hareket edilmesini istediler.

Türkiye, Musul operasyonunun Şii-Sünni savaşına dönüşmemesi için DEAŞ'la mücadele amacıyla Bağdat'ta ve Erbil'de oluşturulan koordinasyon merkezi nezdinde çaba gösteriyor.
BİZİM EĞİTTİMİZ TÜRKMENLER

Musul operasyonuna bizim Başika kampında eğittiğimiz Sünni Araplarla Musul ve Telafer kökenli Türkmenlerin de katılması öngörülüyor. Çünkü bölgeyi çok iyi biliyorlar. Ayrıca Musul'dan sonraki ikinci hedef Telafer olacak.
OPERASYON MART AYINDA
Bu arada Musul operasyonu için bir erteleme olmazsa 25 Mart Cuma gününün üzerinde duruluyor. ABD, Irak'ı 20 Mart 2003 tarihinde işgal etmişti. Mart ayı ABD için önemli demek ki…