Günlerdir Türkiye’nin gündemini meşgul eden içinde her türlü çirkinliğin olduğu Palu ailesi Toplumsal bir u-yanışa sebep oldu Radyo Televizyon Üst Kurulu R T Ü K Harekete geçti Müge Anlı ve Esra Erol gibi isimler bundan sonra bu tür insanları TV ye çıkarırsa s-onuçlarına katlanmak z-orunda kalacak.. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, s-on günlerde aile içi -şiddet, t*ciz ve t*cavüz v-akalarına yer veren ve toplumun her kesiminde t-epkiyle karşılanan kuşak programlarına ilişkin çalışma başlattı


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), aile içi ş-iddet, t*ciz ve t*cavüz v-akalarının sıklıkla yer aldığı kuşak programlarını mercek altına aldı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, hafta içi gündüz kuşağında yer alan kadın programlarıyla, c*nayet, ş-iddet, çocuk kaçırma ve e-nsest i-lişki gibi konulara yer verilen programlarda s-on günlerde y-aşanan olaylar, televizyon izleyicisinde c-iddi oranda r-ahatsızlık y-arattı. Kuşak programları konusunda s-on bir ayda RTÜK’e yaklaşık bin izleyici ş-ikayeti ulaştı. “Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun” gereğince kuşak programlarına i-lişkin raporlamalarını rutin olarak sürdüren ve daha önce ilgili yayınlara çeşitli müeyyideler uygulayan RTÜK, bu konuda toplumda beliren hassasiyeti de göz önüne alarak konuya i-lişkin ayrı bir çalışma başlattı.

HER 4 İZLEYİCİDEN 3’Ü R-AHATSIZ : RTÜK’ün “Televizyon İzleme Eğilimleri Araştırması-2018” verilerine göre de kuşak programları, izleyicinin en çok r-ahatsızlık duyduğunu i-fade ettiği program türleri arasında yer alıyor. İzleyicilerin yüzde 48,3’ü “çocuk ve gençlere olumsuz örnek oluşturduğu”, yüzde 39,4’ü “özel h-ayatın gizliliğine a-ykırılık t-eşkil ettiği”, yüzde 35,1’i “milli manevi değerlere a-ykırılık t-aşıdığı”, yüzde 17,8’i ise “a-yrımcı ve k-utuplaştırıcı olduğu” gerekçesiyle bu programlardan r-ahatsızlık duyduğunu i-fade etti.