Terörist cenazesinin önünde eğilen HDP'li milletvekili İbrahim Ayan, otomobili ilePKK'ya silah taşırken yakalanan HDP'li milletvekili Faysal Sarıyıldız, seçimlerden hemen sonra korucuları defolup gitmekle tehdit eden HDP'li milletvekili Burcu Çelik Özkan, sırtımızı PYD'ye dayadık diyenHDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye'de iç savaşı tartışabiliriz diyen HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, Türkiye'ye karşı iç savaş yürütüyoruz diyen HDP'li Belediye Başkanı Leyla İmret, PKK'nın sivil, asker, polis demeden önüne gelen herkesi katleden çetelerini meşru savunma yapan gençler olarak adlandıran HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş iken, tüm bu sözler daha dün söylenmiş ve hafızlara kazınmış iken hala PKK ile HDP'yi ayırt etmeye çalışan ve buna okuyucusunu da inandırmaya çalışan Milliyet Yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü yazısında adeta Kürt seçmene HDP'ye oy verin çağrısında bulundu.

Yazısında, ''HDP’nin yükselmesinin, sempatik hale gelmesinin Kandil’i ürküttüğü ortaya çıktı.'' diyen Tezkan, ''PKK ben buradayım dedi.. İplerin elinde olduğunu göstermek istedi.. HDP’yi siyasetten imha harekâtına girişti..'' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;
 

Başarılı olacak mı?

Başarılı olur mu?

Buna Kürtler karar verecek..

HDP barajı geçerse PKK kaybedecek..

HDP baraj altında kalırsa PKK kazanacak..

Durum budur..

***

Cumhurbaşkanı dedi ki; ‘PKK bölge halkından destek bulamadı..’

Başbakan dedi ki; ‘PKK’yı en çok şaşırtan şey halkın sokağa çıkmaması oldu..’

Yani..

Militanların peşinden gitmediler.. Bu kez destek vermediler.. PKK’nın silaha sarılmasına öfkelendiler..

O halde..

HDP oy oranını korursa, Güneydoğu’da yine oyları silip süpürürse Kürtlerin PKK’dan koptuğu belgelenecek..

PKK devrinin bittiği onaylanacak..

HDP barajı geçerse; ‘Biz barış istiyoruz.. Çözüm sürecinin devamını istiyoruz.. Siyaset kanallarının açık olmasını istiyoruz.. Çözüm için, huzur için muhatap artık HDP’dir’demiş olacak..

HDP’yi PKK’dan ayrıştıracak..

HDP barajı geçemezse PKK’nın istediği olacak..

***

1 Kasım Kürtler için zorlu bir sınav olacak..