Burdur'da bazı sivil toplum kuruluşu ve sendikalar, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker'in sosyal medya hesabından bir hadis ile ilgili yaptığı yoruma tepki gösterdi.
Burdur Öğretmenevi'nde toplanan aralarında Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Anadolu Gençlik Derneği, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Ensar Vakfı, İnsani Yardım Vakfı'nın da olduğu sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcileri Göker'i kınadı.
Memur-Sen Burdur Temsilcisi Murat Bulut, yaptığı konuşmada, amaçlarının iyiliği telkin edip kötülükten sakındırmak olduğunu söyledi.
Göker'in Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın 2 buçuk yıl önceki sosyal medya paylaşımını paylaşarak "Bir tıp doktoru olarak diyorum ki böylesi bir paylaşımı yapan kişi klinik vakadır, görev ehliyeti yoktur." yorumu yaptığını belirtti.
Bulut, "Kendisi ortopedi doktoru olan ancak kendisini psikiyatri doktoru yerine koyarak teşhiste bulunan Sayın Göker'e öncelikle hatırlatmak isteriz ki 'Hadis-i Şerif' demek 'Hz. Muhammed'in sözü' demektir. Bütün Müslümanlar için onun sözü emirdir. Yine uymakta fayda olduğuna inanıyoruz ki paylaşımınız ve paylaşıma yapılan yorumlar Milli Eğitim Müdürlüğünün şahsında Hz. Peygamber'e ve İslam'a yapılan hakaretler olarak algılanmıştır." dedi.
Bulut, "Sayın Göker, paylaşımın hadis olduğunu bilerek mi bu hakareti yaptınız yoksa 'mal bulmuş mağribi' gibi sözün nereye varacağını düşünmeden mi atladınız. Merak ediyoruz." dedi.
Bulut, Burdur halkının Göker'den özür beklediğini ifade etti.
Milletvekili Göker ise yaptığı açıklamada, zina olmayan bir şeyin zina hükmünde olmasının akla ve gerçeğe uygun olmadığını savundu.
Kur'an-ı Kerim'de giyim kuşamdaki eksik ya da hataların zina sayıldığını gösteren bir ayetin olmadığını iddia eden Göker, "Bu hadisin gerçek olup olmadığına sendikalar değil Diyanet İşleri Başkanı karar vermelidir." diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Bayram, 2 Haziran 2014'te Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü iken sosyal medya hesabından Yusuf Söyler'in "Bir kadın evinden süslenip çıkıp evine dönene kadar kaç erkeğin şehvetini tahrik etmişse o kadar erkekle zina yapmış gibidir. (Hadisi Şerif)." paylaşımında bulunmuş, Milletvekili Göker de 21 Eylül'de Bayram'ın paylaşımını paylaşarak, "Bir tıp doktoru olarak diyorum ki böylesi bir paylaşımı yapan kişi klinik vakadır, görev ehliyeti yoktur." yorumunu yapmıştı.