Habertürk yazarı Muhsin Kızılkaya, Silopi'den ayrılan öğretmen için attığı ve tepkiler üzerine sildiği tweete tepki gösterdi. Kızılkaya, terörden bunalan insanlara Silopi'yi terketmeyin diyen Buldan, "1990'larda Hakkari'yi bırakıp İstanbul'un Etiler'inde villaya yerleşmişti" diye konuştu.

Kızılkaya, 24 TV'de katıldığı canlı yayında Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde düzenlenen operasyonları değerlendirdi. PKK'nın, garibanın evine girerek, tünel acarak ve mayın döşeyerek namertlik yaptığını söyleyen Kızılkaya, bölge halkının teröre ve PKK'ya karşı tavır koyduğunu söyledi. İşte Kızılkaya'nın o sözleri;

"Burada halk ilk fırsatta, bana zulmeden devlet değil sensin (PKK) diyor. Beni buraya gömen, çarşıya çıkmama engel olan zihniyet senin zihniyetin diyor halk! 

BULDAN'A SERT SÖZLER

Biri çıkmış diyor ki gitmeyeceksin, dönersen yüz bulamayabilirsin. O ne zaman bırakmış biliyor musun orayı, Hakkari'yi! Ne zaman bıraktı biliyor musun? 1990'ların başında bıraktı. Niye bıraktı? Etiler'de evi vardı, villada oturuyordu. Niye? Sen bırakıp villa alıyorsun, garibanın evini işgal edeceksin, roket atacaksın oraya, sonra da o zulümden kaçarken de gitme diyeceksin!

"EDİRNE'YE DE HENDEK KAZ"

Diyorlar ki biz demokratik özerklik istiyoruz hendekleri o yüzden açıyoruz. Sonra da tüm Türkiye için istiyoruz diyorlar. Neden İzmir'e açmıyorsunuz o hendekleri? Madem her yerde demokratik özerklik istiyorsun Edirne'ye de kur."