Turkcell'in yeni reklam filmiyle bir anda tüm Türkiye'nin sempatisini kazanan Mardinli Mehmet Sait Düz (8) ve Yakup Deder (8) reklamda oynama karşılığında 1000'er TL kazandı.

"DÜMDÜK" KELİMESİ SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Turkcell'in yurdun dört bir yanına teknolojiyi ulaştırmasını konu alan son reklam filminde, Amerikalı 'George' karakteri Mardin'de bir köye ziyarete gelir. Köyde yaşayan çocuklardan Osman'ın (Mehmet Sait Düz) George'la konuştuklarını arkadaşı Ahmet'e (Yakup Deder) anlattığı reklam filmi özellikle "Dümdük" kelimesiyle sosyal medyada büyük etki yarattı.

"ÜNLÜ OLMAK ÇOK GÜZEL BİR ŞEY"

Sevimli şivesi ve sempatik hareketleriyle büyük ilgi gören filmin kahramanlarından Mehmet Sait, "Reklamdan sonra bizi herkes tanıdı. Birlikte fotoğraf çektirmek istiyorlar. Bu da bizim çok hoşumuza gidiyor. Ünlü olmak güzel bir şeymiş" dedi.

BABALAR DA MUTLU

Reklamın yayınlanmasıyla birlikte oğlu Mehmet Sait'in tanınmaya başladığını söyleyen baba Ramazan Düz, "Köyde herkes Mehmet Sait'le fotoğraf çektiriyor. Geçen gün doktora götürdüm. Doktor da tanıdı ve fotoğraf çektirdi. Sonra da muayene etti" dedi.

Yedi çocuklu bir ailenin en küçüğü olan Yakup Deder'in babası Mithat Deder ise Turkcell'in bir sonraki reklam filmi için teklif aldıklarını söyledi. Mithat Deder, "Reklam oldukça beğenildi. Ayrıca köyümüze dışarıdan gelenler oluyor. Her gün bunların arasında 10 - 15 kişi Mehmet'le fotoğraf çektiriyor" şeklinde konuştu.

"İKİMİZİ DE ARTIK HERKES TANIYOR"

Reklamın yıldızı Mehmet Sait böyle bir reklamda oynamaktan çok mutlu olduğunu belirterek "Reklamı çekmeden önce bizi saat 09.00'dan 17.00'ye kadar bir tiyatro öğretmeni çalıştırdı. Reklamda söyleceklerimizi ezberletti. Yakup'la diğer köylerdeki 400 çocuk içinden becerikli olduğumuz için seçilmişiz. Reklamdan sonra herkes bizi tanıdığı için fotoğraf çektirmek istiyorlar. Bende çok heyecanlanıp, utanıyorum. Şimdi ikinci reklam çekilcekmiş onu için reklamcıların buraya gelmelerini bekliyorum" dedi.

"OYUNCULUĞU ÇOK SEVDİM"

Reklamın bir diğer yıldızı Yakup da oyunculuğu çok sevdiğini söyleyerek "Bizi seçmek için okula geldiklerinde videolarımızı çektiler. Biz Mehmet Sait'le çok çabuk ezber yaptığımız için reklamda oynadık. Çekimlerden bir gün önce bize prova yaptırdılar. Çok yorulduk ama oyun gibiydi. Artık herkes benimle fotoğraf çektirmek istiyor. Oyunculuğu çok sevdim. Oyuncu olmak istiyorum. Reklamda en çok George'u sevdim" şeklinde konuştu.

(Kaynak: Milliyet)