Hakkari Dağlıca'da bölgede temizlik yapan askeri birliğe yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrasında çok sayıda şehit ve yaralının olduğu bilgisi paylaşıldı. Şu ana kada 6 askerin yaralı olduğu bilgisi ajanslara düşerken şehit sayısı ile ilgili ise henüz yapılmış resmi bir açıklama yok.


Dağlıca'da gerçekleştirilen hain saldıraya toplumun her kesiminden tepki yağarken, iş dünyasından da ilk tepkiler gelmeye başladı.

ÇAĞLAR: KORKAKÇA ASKERLERİMİZİ ARKADAN VURMAKTADIR


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Hakkari Dağlıca'da askerlerimizin şehit düşmelerine ve yaralanmalarına neden olan menfur saldırıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.İTO Başkanı Çağlar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Geçmişteki örneklerde de gördüğümüz gibi hain terör örgütü ne zaman köşeye sıkışsa kalleşçe ve korkakça askerlerimizi arkadan vurmaktadır. 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen bu alçak saldırı da kanlı örgütün içine düştüğü aciziyetin, çaresiz çırpınışıdır. Huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozmaya cüret edenler karşılarında tek yürek olarak ülkemizin tam katmanlarını bulacaklar ve bu alçaklığın hesabını verecekler. Kahraman şehitlerimizi rabbim cennetinde cemaliyle karşılayacak. Ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce milletimize sabırlar, yaralı mehmetçiklerimize de acil şifalar dilerim. Başımız sağ olsun".

KONUKOĞLU: ACIMIZI KELİMELERLE İFADE ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Dağlıca’da terör saldırısında şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet ve yaralı olanlara acil şifa diledi. Konukoğlu, Hakkari’nin Çukurca ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyona giden askeri zırhlı araçların geçişi sırasında teröristlerin gerçekleştirdiği mayınlı saldırıda askerlerin şehit olmasından derin üzüntü duyduklarını belirtti. "Acımızı kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Şehit olan bütün evlatlarımıza Allah gani gani rahmet eylesin" diyen Konukoğlu, şehitlerin ailelerine, yakınlarına, millete ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı, sabır ve metanet diledi. Ülkenin birlik ve bütünlüğünü, huzur ve istikrarını bozmaya yönelik saldırıları şiddetle kınayan Konukoğlu, terörün kirli emellerini gerçekleştirmesine içerde ve dışarda destek veren bütün çevreleri lanetledi.

BAYRAKTAR: KANLI HESAPLARINDA BAŞARILI OLAMAYACAKLAR

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Hain saldırıları düzenleyenler şunu iyi bilmelidir ki birliğimize, beraberliğimize, bütünlüğümüze yönelik karanlık emellerine ulaşamayacaklar, kanlı hesaplarında başarılı olamayacaklar" ifadesini kullandı. Bayraktar, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şehit haberlerinin bütün milleti üzüntüye boğduğunu ve yürekleri dağladığını belirtti. Terörün kanlı yüzünü bir kez daha dün Hakkari Dağlıca ve Diyarbakır Sur'da gösterdiğinin altını çizen Bayraktar, saldırıları şiddetle lanetlediğini bildirdi.

PALANDÖKEN: YÜREĞİMİZ YANIYOR

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de terörü lanetleyerek, "Acımız büyük, yüreğimiz yanıyor. Şehit düşen kahraman evlatlarımızın ruhları şad olsun, ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun, tedavi gören yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

TOPLANTI İPTAL EDİLDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) evsahipliğinde düzenlenmesi planlanan Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu basın tanıtım toplantısı iptal edildi. TOBB'dan yapılan yazılı açıklamada, TOBB İkiz Kulelerde bugün gerçekleşmesi planlanan toplantının Hakkari-Dağlıca'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle iptal edildiği bildirildi.