Türkiye'de yaşanan her türlü olumsuz hadiseyi sevinç naralarıyla duyuran İngiliz basını bu sefer de 32 kişinin hayatını kaybettiği Suruç katliamı için küstah bir yorumda bulundu. Kendi vatandaşlarının IŞİD'e katılımına ses çıkaramayan Times gazetesi, Suruç katliamının"Cumhurbaşkanı Erdoğan için bir uyarı olması gerektiği" yorumunu yaptı. Times, IŞİD ile mücadelede PYD ile işbirliği yapmaya davet ettiği Erdoğan için"kabadayı" ifadesini de kullandı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan 32 kişinin hayatını kaybettiği katliama dış basında yankılar sürerken, Türkiye karşıtı yayın politikası benimseyen İngiliz basını alışılmışın dışına çıkmadı. Times gazetesi, Suruç katliamının "Cumhurbaşkanı Erdoğan için bir uyarı olması gerektiği" şeklinde haddini aşan yorumda bulundu.

'ERDOĞAN PYD İLE İŞBİRLİĞİ YAPSIN'

İngiliz Times gazetesi "Cephede katliam" başlıklı başyazısında Suruç'ta önceki gün düzenlenen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısını değerlendirdi. Gazete saldırının, IŞİD ile mücadele konusunda "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bir uyarı olması gerektiği" ifadelerini kullanarak haddi aşan bir yorumda bulundu. Times'daki yazıda, Erdoğan'ı IŞİD ile mücadelede PKK'nın Suriye'deki kolu PYD ile ile işbirliği ile yapması gerektiği de ifade edildi.