İngiliz The Sun gazetesinin, Türkiye'den başlayan ve Paris'te sona erdiğini söylediği mülteci geçişine Hırvatistan'dan yalanlama geldi. Hırvatlar, muhabirin haberde belirtildiği gibi kaçak yollarla ülkeye giriş yapmadığı, sınırdan geçişte pasaport kullandığını açıkladı.

Hırvatistan İçişleri Bakanlığı, The Sun muhabirini yalanladı. Gazete, muhabir Emile Pierre Ghessen'in Türkiye'den kaçak yollarda çıkış yaptığı ve Hırvatistan üzerinden yine Fransa'ya mülteci gibi kaçak yollarla giriş yaptığını iddia etmişti.

"KAÇAK GEÇİŞ YOK"

Gazetenin bu iddiasına Hırvatistan cephesinden anında yalanlama geldi. Hırvat makamları, Ghessen’in Hırvatistan’da Pleso Havalimanı’nda kurallara uygun şekilde pasaport kontrolünden geçtiğini açıklayarak, pasaport görüntüsünü paylaştı.

BELGESEL YAPIMCISI ÇIKTI

Gazetenin sözcüsü, Hırvatistan tarafından yapılan açıklamaların ve ortaya çıkan yeni bilgilerin araştırıldığını belirtti. Sözcü, “Söz konusu gazeteci, bizim kadrolu elemanımız değil. Ancak kendisi; haberleri ulusal televizyon kanalları, gazeteler ve internet siteleri tarafından da kullanılan bir belgesel yapımcısı” dedi.

The Sun'da "Teröre 6 gün" başlığıyla çıkan haberde, kaçak göçmenlerin İstanbul'daki bir çarşıdan can yelekleri almasına ilişkin görüntüler dahil çok sayıda fotoğraf yayımlandı.

The Sun, ilgili haberi internet sitesinden kaldırdı. Habere ilişkin atılan tweet ise silinmedi.


Türkiye'den yola çıkan ve Hırvatistan'ın da aralarında bulunduğu bazı Balkan ülkelerinden geçtiği belirtilen 34 yaşındaki Ghessen'in daha sonra da Avusturya üzerinden Almanya'ya ulaştığı bildirilmişti. The Sun, Ghessen'in Türkiye, Yunanistan, Sırbistan ve Fransa dahil birçok yerde çekilmiş görüntülerini yayımlamıştı. Ghessen'in Paris saldırılarında kana bulanan Bataclan konser salonunu da ziyaret ettiği belirtilmişti.