Ekte ekonomiden dış politikaya, Kürt sorunundan artan milliyetçiliğe, Türkiye'nin mevcut durumunu değerlendiren sekiz makale yer alıyor.

'ERDOĞAN'IN YENİ SULTANLIĞI'
Özel ekin "Erdoğan'ın Yeni Sultanlığı" başlığını taşıyan başyazısı, AKP'nin göreve geldiği 2003 yılından bu yana Türkiye'de yaşanan siyasi, sosyal ve ekonomik değişimleri özetliyor.

'ÇAMLICA CAMİSİ ERDOĞAN'IN İRADESİNİ SEMBOLİZE EDİYOR'
BBC Türkçe'de yer alan habere göre, İstanbul'un Boğaz'dan görünüşünü tasvir ederek başlayan makalede, şehrin dört bir yanında bir inşaat ve yeniden yapılanma çalışması olduğu belirtildikten sonra özellikle Çamlıca Tepesi'ne yapılmakta olan camiye dikkat çekiliyor.

Tamamlandığında buranın Türkiye'nin en büyük ibadet yeri olacağı belirtilen Çamlıca Cami ile ilgili şu yorum yer alıyor: "Caminin büyüklüğü ve sembolizmi, tek bir adamın, Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyon ve iradesini yansıtıyor. Yaklaşık 20 yıl önce Belediye Başkanı olan Erdoğan da, ülke siyasetinin üzerinde böyle sivriliyor."

"ATATÜRK'ÜN GÖLGESİ KAYBOLMAYA BAŞLADI"
Ekonomik gelişmelerin ardından AKP'nin İslami çizgisine vurgu yapılan makale şöyle devam ediyor:

"AKP'nin üstü kapalı ancak amansız bir şekilde izlediği İslamlaştırma politikası ile, Sünni Müslümanlığın Türkiye'nin karmaşık ulusal kimliğindeki yeri güçlendi. 90 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinde laik bir Cumhuriyet kuran, acımasız modernlik yanlısı Kemal Atatürk'ün uzun gölgesi kaybolmaya başladı."

"TÜRKİYE'Yİ ATATÜRK'TEN DAHA UZUN YÖNETMİŞ OLACAK"
Erdoğan'ın daha uzun süre Türkiye'yi yönetmeye devam edeceği öngörüsünde bulunulan yazıda "Asabiyeti ün yapmış olan Erdoğan (...) 2023'e yani Cumhuriyet'in 100. yılına kadar görevde kalırsa, Türkiye'yi, Cumhuriyet'i kurmuş olan Atatürk'ten daha uzun süre yönetmiş olacak"
deniyor.