Sinefesto'nun Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ile ortaklaşa düzenlediği Temel Sinema Eğitimi'ne "Diriliş Ertuğrul" dizisinin senarist ve yapımcısı Mehmet Bozdağ katıldı.
Sultanahmet'teki Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Bozdağ, dizinin hazırlık aşamasının bir hayli uzun sürdüğünü söyleyerek, "Doğru soruyu sorarak, doğru bir istikamet çizmeye çalıştım. Birçok oyuncu, inanmadığı için projeye dahil olmadı. TRT'nin vizyoner bakışı önümüzü açtı. Özellikle İbrahim Eren Bey'in güveni ve desteğiyle maksadımızın hasıl olması için yılmadan çalıştık" diye konuştu.
Bozdağ, Diriliş Ertuğrul dizisiyle Türkiye'de birçok ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "50 atın yer aldığı bir savaş sahnesi çektik. Kostüm-sanat grubumuz için atölye oluşturduk. Pek çok şeyi kendimiz üretmek zorunda kaldık. İbn-i Arabi'nin kostümünü Hollanda'dan bulabildik. Düşünün ki bir dervişi 7 bin 500 liraya giydirdik" dedi.
"Diriliş Ertuğrul" projesini şekillendirirken Osmanlı’nın kuruluş organizasyonunu örnek aldıklarını vurgulayan Bozdağ, şunları anlattı:
"Anadolu'nun paramparça olduğu bir dönemde Kayı boyunun, bir imparatorluğu nasıl kurduğunu inceledim. Uzun yıllardır yaptığım okumalar sonucunda edindiğim tecrübelerle bir sistem üzerine oturan devasa bir organizasyonu inşa ettik. Diriliş Ertuğrul'u projelendirirken de bu sistematiği örnek aldım."
"Temel Sinema Eğitimi" Proje Koordinatörü Yeşim Tonbaz da AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyeye katılan gençlerin usta isimlerin tecrübelerinden faydalanma imkanı bulduğunu belirtti.
Etkinliklere yönetmenler Mustafa Kara ve Metin Günay ile yapımcı-senarist Mehmet Bozdağ'ın katıldığını ve usta isimlerle devam edeceklerini açıklayan Tonbaz, şunları kaydetti: 
"Müfredat kapsamındaki dersler dışında atölyelerdeki tecrübe paylaşımları, gençleri şevklendirmesi ve umutlandırması açısından bir hayli önem arz ediyor. Mehmet Bozdağ'ın paylaşımları da bu çerçevede ufuk açıcı ve cesaretlendirici oldu."