Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Yakup YılmazDeniz Feneri e.V davasıyla ilgili mahkemenin verdiği kararı, hiçbir hukuki dayanağı olmadan ısıtıp yeniden gündeme taşımaya çalıştı.

Kalemi eline alıp kendi mahkemesini kuran Yılmaz, suçsuzluğu mahkemece tescillenen ve beraatlerine karar verilen isimlere açık açık iftira attı.

Yazısına, "Deniz Fenercilere kötühaber" başlığıyla bir bölüm açan Yılmaz, mahkeme kararı ile masumiyeti ispatlanmış isimler üzerinden mahkemenin açıkladığı gerekçeli kararı eleştirdi.

Hukuk sistemine ve beraatine karar verilen isimlere kesin ifadelerle suçlamalar yönelten Yılmaz, "koruyucu ağabey" olarak lanse ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da isim vermeden dayanaksız suçlamalarla hedef aldı.

Yılmaz, elinde tutarlı hiç bir bilgi ve belge olmamasına rağmen davada adı geçen isimleri, yazısının satır aralarında siyasi ihtiraslarına malzeme yaptı.

MAHKEME BERAAT KARARI VERMİŞTİ

İstanbul 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi, davada adı geçen isimlere atılı “Güveni kötüye kullanma” ve “Özel belgede sahtecilik” suçlarına ilişkin beraat kararı vermişti.

Mahkeme heyeti sanıklara beraat ettikleri suçlara ilişkin tazminat isteme haklarının bulunduğunu hatırlatmıştı.