HDP kongresinde çok sayıda medya kuruluşuna ambargo uygulamasına tepkiler sürüyor.


Milletin bilgilenme hakkını yok sayan HDP’ye Uluslararası Medya Enformasyon Derneği'den de tepki geldi.

Dernekten yapılan açıklamada, ''Hendek vesayetine, terör ve ırkçılığa karşı çıkan; kardeşlik, hak ve adaleti önceleyen medya kuruluşlarına HDP tarafından uygulanan sansürü kınıyoruz.'' ifadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

HDP’nin “Türkiyeleşme” ve “Çoğulculuk” projelerinin; ‘HDP 2. Olağan Kongresi'nde pek çok basın kuruluşuna uygulanan akreditasyon engeliyle sözden ibaret olduğu belgelenmiştir. HDP anlaşılan Türkiyeleşme değil Suriyeleşmeyi, çoğulculuğu değil tek sesliliği istiyor.  HDP'yi anlaşılan demir perde ülkeleri yönetiyor olacak ki, kongresinde bazı medya kuruluşlarına ambargo uyguluyor.

Hendek vesayetine, terör ve ırkçılığa karşı çıkan; kardeşlik, hak ve adaleti önceleyen medya kuruluşlarına HDP tarafından uygulanan sansürü kınıyoruz. UMED olarak ayrımcılığı reddediyor, özgür basına getirilen ambargoyu büyük bir talihsizlik olarak görüyoruz. Milletin bilgilenme hakkını yok sayan HDP’yi uyarıyor ve hatırlatıyoruz:

Akreditasyon uygulaması; çağ dışıdır, özünde millete karşı alınmış talihsiz bir karardır. HDP bu yanlıştan derhal dönmelidir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanılmasının başlıca yolu olan basın ve yayın özgürlüğü temel insan haklarındandır. Herkes, bilgi edinme ve haber alma, özgür düşünce, ifade ve serbest eleştiri hakkına sahiptir. Bu hakkı engellemek tek kelimeyle gerçekleri perdelemek ve basın özgürlüğünü hiçe saymaktır.