İngiliz Financial Times gazetesinin dışhaberler editörü David Gardner gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan yazısında,"Avrupa, Türkiye'yi yeniden keşfetmek için herhalde daha kötü bir zaman seçemezdi" yorumunda bulundu.

İngiliz yazar Erdoğan'ı eleştiren yazısında Merkel ile görüşme sırasında gülen Erdoğan'ın gülüşünden rahatsız olarak, kamuoyunda gülerken pek görülmediğini ve görüşme sırasında gülmesine şaşmamak gerektiğini ifade etti.

ERDOĞAN VE MERKEL KARİKATÜRÜ

Financial Times'ın yorum sayfasındaki yazıya eşlik eden karikatürde, AlmanyaBaşbakanı Angela Merkel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir hediye verilirken görülüyor. Hediye kutusunun üzerindeki paket Avrupa Birliği (AB), kurdela ise Almanya bayrağı.

Karikatürde Merkel gülerek sağ eliyle hediyeyi verirken, Türkiye'nin insan hakları sicili ile ilgili bir belgeyi sol eğiliyle çöp kutusuna atıyor. Merkel gibi gülen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise elleri cebinde.

AB TÜRKİYE'Yİ YÜZÜSTÜ BIRAKMIŞTI

Financial Times'ın eski Türkiye muhabirlerinden olan David Gardner'in yazısının başlığı,"Avrupa, Türkiye ile bütünleşmek için kötü bir zaman seçti".

Gardner yazısına şu tespitlerle başlıyor: "Özellikle Fransa ve Almanya'nın muhalefeti ile yaklaşık 7 yıl önce AB Türkiye'yi neredeyse tamamen yüzüstü bırakmıştı. Tam üyelik müzakerleri o dönemde Türkiye için reform motoruydu. Ülke gerçek bir demokrasiye dönüşüyordu.

Şimdi ise hafta sonu İstanbul'da olan Almanya Başbakanı Angela Merkel'den etkilenen AB Türkiye'yi yeniden kucaklıyor. Ancak burada söz konusu olan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın giderek artan tek adam yönetimi altında daha çok Suriye gibi olma tehlikesi ile yüzleşen bir ülke."

ERDOĞAN'IN GÜLMESİNE ŞAŞIRMAMALI

David Gardner'a göre, bugünlerde kamuoyunda gülerken pek de görülmeyen Erdoğan'ın, Merkel'le görüşmesi sırasında "Gözlerinin içinin gülmesine şaşmamalı."

Gardner, "Belki de Erdoğan, Merkel'le görüşmesinin 1 Kasım'daki genel seçimöncesi birkaç puan oy artışı getirebileceğini düşünüyor" demiş yazısında.