TRT, 'Diriliş Ertuğrul' adlı dizinin yılbaşı gecesine denk gelen yeni bölümünün 7 Ocak'ta yayınlanacağını duyurunca Facebook'ta adeta isyan çıktı.
 
TRT'nin, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun anlatıldığı 'Diriliş Ertuğrul' adlı dizisi için Facebook'ta adeta isyan çıktı. 31 Aralık akşamına denk gelen 4. bölümün yayın tarihinin, TRT'nin Facebook sayfasına konulan yeni fragmanda 7 Ocak olarak duyurulmasıyla tepkiler gelmeye başladı.
 
Reytinglerde beklenenin üzerinde bir başarı gösteren ve hem AB hem de Total'de hayli beğenilen 'Diriliş Ertuğrul'un 4. bölümü tam da yılbaşına denk geldi. TRT'nin, dizinin yeni bölümünü bu akşam yayınlanması bekleniyordu.
 
Dizinin 7 Ocak'ta yayınlanacağının duyurulmasıyla birlikte Facebook'ta yüzlerce kişi TRT'ye tepki gösterdi. Bazı izleyicilerin TRT'ye gönderdiği mesajlar şöyle:
 
Hikmet Bilgen: "Malesef ömrünce savaştığı kefere adetine yenik düştü yılbaşı yayın yok"
 
Hacer Fatma Yazıcıoğlu: "Bence de çok büyük bi hata yapıyorlar... Ben anlamıyorum bunlar bu dizi nerdeyse 1 sene önce başladı yapmaya... Hala bi bölüm yılbaşi için çekilmedi mi sanıyorsunuz. Hayır sadece oyuncuların tatile çıkmaları sebebiyle bir bölüm yayınlanmıyor... Çok büyük bir hata..."
 
Erol Redsea: "Yılbaşına sebep yayını ertelerseniz ihanet etmiş olursunuz bize ne yılbaşından."
 
Abdullah Erzurumluoğlu: "31 Aralık gününde yılbaşı gecesi seyretmek istiyoruz..."