Nihat Doğan'ın Ekşi Sözlük kullanıcılarına hitaben siteye yönelik tweetleri başına dert açtı.

Canberk Özbuputu'nun haberine göre, Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını yaptığı Survivor yarışmasında ününe ün katarak söylediği her sözle manşetlere taşınan türkücü Nihat Doğan'a, Ekşi Sözlük sitesi sahibi Sedat Kapanoğlu tarafından hakaret davası açıldı.

MÜSLÜMANLIĞA HAKARET

Davanın gerekçesinin Nihat Doğan'ın kendi Twitter hesabından söz konusu siteyi çok ağır suçlarla lanse etmesinin olduğu öğrenildi. Nihat Doğan siteyi Müslümanlığa ve Allah'a hakaretten suçlayarak, sitede uyuşturucu ve kadın ticareti yapıldığını öne sürdü.

UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPILIYOR

Nihat Doğan suça konu olan tweetinde 'Sedat ve avukatı olduğu iddia edilen Başak Pusat hakkında sitede uyuşturucu sattıkları hakkındaki dava dosyası sonucunu açıklayacağım .... Bu savaşı başlatan Ajdar kılıklı Sedat (Ekşi Sözlük'ün sahibi) olmuştur... Saldırın ND'ye ellerinde bira şişesi ile king Sedat king Sedat diye çığlık atan bizim etek giymemizi bekleyen ayyaş tayfası olayın şokunu hala atlatamadı.' ifadelerini kullandı.

ŞİKAYETTE BULUNDU

Nihat Doğan'ın bu tweet'leri üzerine Ekşi Sözlük sahibi Sedat Kapanoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

2 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Başlatılan soruşturmada Nihat Doğan'ın tweetlerinde 'uyuşturucu satıcısı', 'ayyaş tayfası' gibi kullandığı ifadelerle yayın yoluyla hakaret suçundan cezalandırılması istendi. Nihat Doğan hakkında, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.