Fe­tih 1453 ad­lı film­de Fa­tih Sul­tan Meh­me­t'­i can­lan­dı­ran Devrim Evin, bu kez yine ta­ri­hi­miz­de önem­li bir isim olan Yu­nus Em­re­'yi can­lan­dır­dı.‘Yu­nus Em­re Aş­kın Se­si­' fil­min­de baş­ro­lü üst­le­nen Evin, “İs­tan­bu­l'­un fa­ti­hi Sul­tan Meh­me­t'­ten gö­nül­le­rin fa­ti­hi Yu­nu­s'­a yol­cu­luk yap­mış ol­dum. 
Bu çok en­te­re­san bir şey ama bun­la­rın hiçbi­ri­si te­sa­düf de­ğil. Bu­nu he­def­le­miş bir oyun­cu­yum. Yu­nus Em­re ba­na gü­neş gi­bi doğ­du” de­di. Evin ro­lü­ne ha­zır­lık sü­re­ci­ni şöy­le an­lat­tı: Yu­nu­s'­la za­ten cid­di ba­ğı olan bi­ri­yim. Ona ait Ri­sa­le­tü­'n Nus­hiy­ye'yi bile kü­tüp­ha­nem­de bu­lun­du­ran bir ada­mım. De­yiş­le­ri­ni ve şi­ir­le­ri­ni bi­li­rim.”
ZOR KOŞULLARDA ÇEKİLDİ
Fil­mi kı­sıt­lı bir büt­çe ile çek­tik­le­ri­ni be­lir­ten Dev­rim Evin,“P­ro­je 1 yıl bo­yun­ca yak­la­şık 12 şe­hir­de zor ko­şul­lar­da çe­kil­di. Çok önem­li oyun­cu­la­r bir ara­ya gel­di. Bun­la­rı is­te­se­niz­ de pa­ray­la bi­r a­ra­ya ge­ti­re­mez­si­niz. Her­kes bir gö­nül bir­li­ği yap­tı. Bu­nu pa­ra­ya dö­ker­sek 25 mil­yon do­lar­lık film­di­r” de­di.