Dün Muş'un Malazgirt ilçesinde terör örgütü PKK'nın haince şehit ettiği Binbaşı Arslan Kulaksız'ı sürmanşet yapan Cumhuriyetgazetesi, haberinde ne PKK'nın adını kullandı ne de terör örgütü tarafından yapıldı diyebildi.


Okurların gözünden kaçmayan haberde hiçbir şekilde terör örgütün adının kullanılmaması dikkat çekerken, sadece'Komutana çapraz ateş' başlığıyla 'Binbaşı Kulkasız uğradığı saldırıda şehit oldu'denildi.

TERÖRİST İFADESİNİ KULLANAMADI

Can Dündar'ın genel yayın yönetmenliğini yaptığı gazete ayrıca saldırıyı düzenleyenlere 'Terörist' ifadesi kullanmak yerine 'saldırgan'ı kullanmayı tercih etti. 

İşte gaztenin sürmanşetinde yer alan haber;



Bu da gazetenin 13. sayfasında yer alan haberin ayrıntısı



SKANDALLARI BİTMİYOR

Gazete daha da önce MİT tırları ile ilgili fotoğrafları yayınlamış ve Türkiye'yi dünya kamuyounda terör destekçisi ülke durumuna sokmayı hedeflemişti.

PKK'YI SEVİMLİ GÖSTERMEYE ÇALIŞMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda Kandil'e röportaja giden Cumhuriyet gazetesinin muhabiri Ayşe Yıldırım da terör örgütünün yöneticileriyle röportaj yapmış, teröristleri sempatik göstermek adına 'yerlere izmarit bile atmıyorlar' 'Ağaçların kesilmesine izin vermiyorlar' gibi süslü ifadeler kullanmıştı.