9 Aralık 2015’te Türkiye’nin DAEŞ’e bomba yardımı yaptığı yalanını manşetine taşıyan Cumhuriyet, dün ilk sayfasındantekzip yayınlayarak haberin baştan sona uydurma olduğunu kabul etti.

Pensilvanya merkezli FEETÖ'nün sözcülüğünü üstlenen Cumhuriyet gazetesi "Türk firmadan IŞİD'e bomba" şeklindeki manşetinin yalan olduğunu kabul etti. Başında 'casusluk' suçundan yargılanan Can Dündar'ın bulunduğu Cumhuriyet'in 9 Aralık 2015'te Pelin Ünker imzasıyla yayınladığı yalan haberde Koreli biber gazı firması DaeKwang'a DAEŞ'e bomba temin ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldığı, şirketin Türkiye'deki ortağının da şüpheliler arasında yer aldığı öne sürülmüştü. Koreli firma üzerinden dahi Türkiye'yi suçlu çıkarma çabasında olan Can Dündar'ın Cumhuriyet'i, dün yayınladığı tekzip metninde haberin baştan sona uydurma olduğunu kabul etti.

Gazetenin 1. ve 8. sayfalarında yayınlanan tekzip metninde, DaeKwang şirketinin de Türkiye'deki ortaklarının da DAEŞ ile hiçbir ilişkisinin olmadığı ve bu gerekçe ile haklarında açılmış herhangi bir soruşturmanın da bulunmadığı kaydedildi.