Her terör olayı sonrasında yalan haberlerleCumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti hedef alan haberler yapan CumhuriyetGazetesi, Fransa'daki saldırının ardından yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Erdoğan'ın 3 gün önceki açıklamalarını Paris'teki katliama bağlayan gazete büyük tepki çekti.

CAN DÜNDAR'IN ALGI OPERASYONU

Ankara'daki saldırıda güvenlik zafiyeti olduğunu öne sürerek devleti sorumlu tutan Cumhuriyet, Paris'te yaşanan saldırıdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terörü lanetleyen vu uyaran konuşmasını tam tersi şeklinde servis etti. Dün Paris'te yaşanan, 165'ten fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamda da güvenlik zafiyeti yaşandığı konuşuluyordu, ancak Fransız medyası devletinin yanında yer alarak sağduyu çağrısı yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan o açıklamasında mülteci krizine dikkat çekmiş ve durumu insanlığın tribünden izlediğini belirterek tüm dünyaya şu çağrıda bulunmuştu: Terörü bahane ederek, Suriye üzerinde oynadıkları oyunlarla kazanımlar elde ettiklerini sananlar kısa sürede yanlış yolda olduklarını görecek. Pek çok ülke yöneticisinin kağıt üstündeki analizlerle yönetmeye çalıştığı bu krizle biz her gün yüzleşiyoruz. Bu konu ile ilgili ifade ettiğimiz hususlar diplomatik bir manevra veya siyasi bir söylem olarak görülmemelidir. Biz gerçeğin ta kendisini söylüyoruz, hatta haykırıyoruz. Buradan bir kez daha tekrarlıyorum. Suriye ateşine odun taşıyan herkes çok yakında kendini aynı ateşin içinde bulmaktan kurtulamayacaktır. Bu, samimiyetle ifade edilmiş dostça bir ikazdır.