Seki, atv'nin dizisi "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz"ın cezaevinde yapılan 14'üncü bölümünde konuk oyuncu oldu.Böylece dünyada ilk defa, ünlü bir mahkûm cezaevindeyken bir dizide rol aldı.


Dizinin sahneleri Seki'nin kaldığı Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çekildi. Seki, dizide Meryem Çakırbeyli rolünü canlandıran Deniz Çakır'ın koğuş arkadaşı olarak izleyenlerin karşısına geçti.Seki, cezaevinde yazıp bestelediği şarkıyı da ilk kez dizide seslendirecek.

İLK GÖRÜNTÜLER 

Dizinin yarın akşam yayımlanacak bölümünün ilk görüntülerine ve ünlü sanatçının 13 ay sonra ilk kez çekilen fotoğraflarına da Sabah ulaştı. Senaryonun çekimi için dizinin yapımcısı Raci Şaşmaz, önce Seki'nin ailesi ve avukatları ile temasa geçti. Ardından Adalet Bakanlığı'ndan özel izin aldı.



Daha sonra dizi çekimleri için cezaevinde bulunan dizi oyuncularıyla Seki'ye haber gönderildi. Seki'nin de durumuna sıcak bakmasıyla herkesten sır gibi saklanan çekimler geçen perşembe ve cuma günleri Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleşti.

DÜNYA TARİHİNDE BİR İLK

atv'nin reyting rekoları kıran dizisi "Eşkıya Dünya'ya Hükümdar Olmaz"ın yarın akşam izleyicisiyle buluşacağı 14. bölümünde, dünya televizyon tarihinde bir ilk yaşanacak. "Uyuşturucu ticareti yapma" suçlamasıyla 16 Kasım 2014'te tutuklanarak cezaevine gönderilen Seki, tutukluyken kamera karşısına geçen ilk ünlü mahkûm olarak tarihe geçecek.

AĞLATAN REPLİK

Senaryoda Deniz Seki'nin içerde bugüne kadar yaşadığı, duyduğu gördüğü gerçek hikâyelerden izlere yer verildi. Deniz Seki'nin dizide en ses getirecek repliği ise Hallac-ı Mansur'a ait: "Cehennem sadece acı çektiğimiz yer değildir... Acı çektiğimizi kimsenin duymadığı yerdir..." Seki, cezaevinden 2017'de çıkacak Deniz Seki milyonların hâlâ severek dinlediği onlarca şarkı besteledi, söz yazarlığı yaptı. Jandarma'nın 2009'da düzenlediği bir operasyonda "Uyuşturucu temin etmek" suçlamasıyla tutuklandı. 220 gün hapis yattıktan sonra 24 Ekim 2009'daki ilk duruşmasında tahliye edildi. Ancak, devam eden davada Özel Yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, "kokain satın alıp içmek" ve "başkalarına uyuşturucu temin etmek" suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezasının Yargıtay'da onanması üzerine 30 Mayıs 2014'te hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Seki 15 Kasım 2014'te Büyükçekmece'de yakalandı. Ertesi günü de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözyaşları içinde mahkemeye çıkan Seki hukuki mücadelesine cezaevinde de devam etti. Seki'nin avukatları, bu kez adil yargılama hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne ve Adalet Bakanlığı'na başvurdu. Ancak bu talep de reddedildi. Toplamda 3.5 yıl daha hapis yatacak olan Seki, cezasının son 1 yılında denetimli serbestlikten yararlanabilecek. Seki'nin en iyi koşullarda 2017'nin son aylarına doğru hapisten çıkabileceği belirtiliyor.

YENİ BESTESİ HERKESİ AĞLATTI

Cezaevi yönetiminin uygun bir koğuş tahsis etmesiyle gerçekleşen çekimlerde Çakır ile Seki duygu dolu anlar yaşadı. İkili uzun süre gözyaşı döktü. Seki, cezaevinde yazıp bestelediği şarkısını da ilk kez bu dizide seslendirdi. Şarkıyı duyan tüm ekip gözyaşlarına hâkim olamadı. Oyuncular alkışlarıyla ünlü şarkıcıya moral verdi.