Bu sezon da iddialı dizilere ekran sahipliği yapan Star TV'de tüm diziler yeni sezona hızlı bir giriş yaptı. Bunlardan biri de 2. sezonu ile ekrana gelen Avlu dizisi oldu. Avlu ilk bölümü ile ekran sınavını verdi ama...


Star TV birbirinden iddialı dizilerini teker teker yayına soktu. Yaz döneminden devam eden dizilerin yanı sıra yeni sezon bölümlere de başlayan kanalda her şey yolunda görünüyor. Fakat geçtiğimiz hafta 2. sezon ile yayına başlayan Avlu izleyiciyi çıldırttı...Başrollerini Demet Evgar, Ceren Monay ve Nursel Köse'nin paylaştığı dizi merakla beklenen yeni sezon bölümü ile ekrana geldi. Avlu'da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sloganı ile başlayan dizide yapılan hatalar izleyiciyi çıldırttı.

Star'ın yaptığına bak! O dizideki hata izleyiciyi çileden çıkarttı

BU NASIL SENARYO: İlk sezonun son bölümünde Deniz tarafından defalarca bıçaklanan Kudret'in yaşıyor olması izleyiciyi adeta çıldırttı ve bu nasıl senaryosu eleştirilerine maruz kalan dizi sosyal medyanın da diline fena düştü.

Şiddet dolu sahnelerin bu sezonda bol bol olacağını daga ilk bölümden belli eden dizi hakkında bir eleştiri de Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu'ndan geldi.İşte Koloğlu’nun Avlu dizisi analizi:
“Hikayesi demirparmaklıklarla örülü, sertlik, şiddet epey fazla. Vurması, kırması olmayan sahne yok gibi. Eleştirdiğimiz bu konuların ‘Avlu’daki farkı, anlatacak bir hikayesinin olması ve bu karakterlerin öyküye gönlünü vermesi.
Bir Zerrin geldi, yeni cezaevi müdiresi, biraz abartılı da olsa, ‘psikopatın önde gideni’ halini öyle bir veriyor ki…

Nergis Öztürk, “Oyuncuyum” diyor. Ev ahalisi, Deniz’in (Demet Evgar) düşmanına salladığı bıçak darbeleri sonrası Kudret’in (Nursel Köse) ölmesi gerektiğini söyledi. Senaryo, komadan çıkardı.

Hatta evde, “Bakalım hangi psikopat karakter gelecek?” diye konuşmaya başlamıştık. ‘Bizim işimiz bu, size icabında unuttururuz tekrar Kudret’i, diziye monte ederiz’ diyeceklerdir. Böyle sert bir dizinin yeri geldiğinde, en baba karakterleri bile öldürmesi, raconuna yakışırdı. Bu arada dövüş sahnelerinin her birinin özenli çekimi dikkat çekiyor.

Ev ahalisi, uzun süre kalamıyor, fazla sert geliyor, bunu da belirteyim…”