Radyo İstanbul Ajansı'nda Hamit Eteevrans'la Yüz Yüze'nin bu haftaki konuğu Kurtlar Vadisi Pusu'da oynadığı ‘Ömer Baba' rolüyle milyonların sevgisini kazanan tiyatro sanatçısı Emin Olcay oldu.

Haber 7'nin haberine göre Ömer Baba karakterinin kendisine çok şey kattığını ve onu geçtiğini anlatan Olcay, Vadi'de 300 bölümdür oynadığını ve bu karakterin halkın büyük beğenisini kazandığını söyledi.

Olcay, “Ömer Baba, kimsenin hakkına tecavüz etmeyen, sadece maneviyatla teslimiyeti kabul etmiş, ailesini seven bir karakterdir. Bu önemli karaktere can vermek tabi ki bana büyük değerler kattı ve bakış açımı değiştirdi. Yazanlardan Allah razı olsun ancak kimi zamanlar çok farklı sorularla karşı karşıya kalıyorum. Bunlar beni üzüyor. Ailemin bana taktığı bir şeref madalyası var ve sanat hayatımla da anılmak beni onurlandırır ancak Ömer Baba şeklinde hitap edilmesi beni biraz üzüyor” diye konuştu.

“ANNEMİ KAYBETTİĞİM GÜN BİLE…”

Sanat hayatında önümüzdeki yıl 50'inci yılını kutlayacak olan Olcay, zaman zaman yaşadığı ve kendisini üzen noktaları anlattı. “Bazen öyle sorular geliyor ki, bu sorular sabrımı taşırıyor” diyen Olcay, yaşadığı o zor anlardan birisini paylaştı: “Annemi hastaneye yoğun bakıma kaldırmıştık. Annemin doktoru tam o sırada gelip benimle fotoğraf çektirmek istedi. Daha sonra annemi kaybettik. Annemi kaybetmenin acısı sürerken yine benzer yaklaşımlar oldu. Evet, halk beni çok seviyor; Ben de onları çok seviyorum ancak insanların da özel hayatı olduklarını kimsenin unutmaması gerekir. O günden sonra prensip edindim; Artık hastane ve camide fotoğraf çektirmiyor, demeç vermiyorum.”

YIKAN SORU!

Yaşadığı başka bir kötü anıyı anlatan Olcay, bir izleyicinin kendisine, “Dizide o kadar manevi mesajlar verip duruyorsun; Peki ama namaz kılıyor musun?” sorduğu soruyu hatırlattı. Bu soru karşısında adeta yıkıldığını anlatan Olcay, bu durumun Allah ve kul arasında yaşanması ve kalması gerektiğinin altını çizdi.

“DİZİDE YAŞIYORLAR”

Bir başka hayranın kendisine gelerek, kızına nazar değdiğini ve kendisinin dua okuması talebinde bulunduğu belirten Olcay, halkın dizide yaşadığını ve bu durumun hoş olmadığını söyledi. Olcay, “Nazar duasını kendisi de okuyabilir; Kişi neden Yaradan ile arasına bir aracı koyma ihtiyacı hissetsin ki? Hâlbuki ki bu duayı kendisi de okuyabilir” şeklinde konuştu.