Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü yıldönümü anısına Çanakkale Türküsü'nü rock, caz ve hicaz karışımında 65 farklı ses rengiyle değişik tarzda seslendiren projeyle adından söz ettiren Çanakkaleli Yapımcı Kuzey Kumsal, 'Babalar Günü' için de yine anlamlı proje hazırladı. Kumsal, 13 Mayıs'ta Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki faciada 301 madencinin ölümü üzerine klip hazırladı. Kendisine ait İstanbul Müzik Sanat Atölyesi Stüdyoları'nda el ve yüzlerini kömür karasına boyayan Kuzey Kumsal, madenci kimliğine büründü. 19 müzisyen arkadaşının da desteği ile Kumsal, Yeni Türkü Grubu'na ait 'Bana Bir Masal Anlat Baba' parçasını seslendirdi. Şarkıya ayrıca madenci rolündeki babanın kızıyla geçirdiği zamanları anlatan bir de klip çekildi. 4 dakika 30 saniyelik klipte madenci babayı kuaför Yusuf Çınar, madencinin kızı rolünü ilköğretim okulu öğrencisi 7 yaşındaki Mine Çakıroğlu, canlandırdı.

Yapımcı Kuzey Kumsal, projenin maden faciasında hayatını kaybeden, yetim kalan çocuklarına bir daha hikaye anlatamayacak babaların anısına yapıldığını söyledi. Kumsal, şöyle dedi:
"Bu facia ardından birçok çocuk yetim kaldı. Onların yıllar sonra izlediği zaman babalarını anımsatabileceğimiz bir proje olsun istedim. Ayrıca Babalar Günü bu sene Soma'da yaşanan facia nedeniyle coşkuyla yaşanamayacağı için en anlamlı şekilde insanlara lanse edebileceğimiz projenin bu olduğunu düşündüm. Ölen ağabeylerimizi, babalarımızı yaşatabilmek için elimizi, yüzümüzü kömürle boyayıp kameranın karşısına geçtik. Hayatını kaybeden babalarımızı yad edebilirsek bu klip sayesinde ne mutlu bize. Diğer yaptığımız projeler gibi, bir tanıtım veya reklam olarak kesinlikle düşünmedik biz bunu. Sadece o madenci babalarımızı anımsatabilmek içi, unutturmamak için yaptık. Çünkü bizde olaylar çok çabuk unutulur. Böyle bir projeyle biz onları unutturmak istemedik."