Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı değerlendiren AK Partili Mehmet Metiner,"Bu saldırı, Aydın Doğan'ın kirli geçmişinin ortaya çıkmasını engellemeye yönelik kirli atraksiyonun bir parçası" dedi.

Doğan, Paralel ve sözde ulusalcı yayın organlarından oluşan işbirlikçi medya, Doğan Medyasının yayın organlarından Hürriyet Gazetesi’nin yazarı Ahmet Hakan’a yönelik düzenlenen saldırı üzerinden AK Parti hükümetini hedef alan algı operasyonlarına başladı.

Söz konusu yayın organlarının Ahmet Hakan’a yönelik saldırı üzerinden AK Parti’yi hedef almasına sert tepki gösteren AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, teröre arka çıkanların algı terörü üzerinden kendilerini linç etmeye çalıştığını söyledi. Birilerinin Aydın Doğan’ın kirli geçmişinin ortaya çıkmasını engellemeye yönelik bir atraksiyon içerisinde olduğunu ve Ahmet Hakan’a yönelik saldırıyı da bu kirli atraksiyonun bir parçası olarak gördüğünü de belirten Metiner, “Akit Gazetesi’ne de saldırı yapıldı, muhabiri Mehmet Özmen, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı tarafından herkesin gözü önünde saldırıya uğradı. Star Gazetesi’nin patronuna silahlı saldırı düzenlendi. Bugün basın özgürlüğünden bahsedenler bu olaylara niye aynı duyarlılığı göstermediler” dedi.

AYDIN DOĞAN’IN  ATRAKSİYONU

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Hürriyet Gazetesi’ne yapılan saldırıya karşı çıktıkları gibi Ahmet Hakan’a yapılan saldırıya da karşı olduklarını söyledi.  Metiner, kim olursa olsun şiddete başvuranın karşısında, mağdurun yanında olduklarını da belirterek, “Ahmet Hakan’a yönelik yapılan saldırıyı çok manidar buluyorum. Yani birileri Aydın Doğan’ın kirli geçmişinin ortaya çıkmasını engellemeye yönelik bir atraksiyon içerisindeler. Ben Ahmet Hakan’a yönelik saldırıyı da bu kirli atraksiyonun bir parçası olarak görüyorum” diye konuştu.

AKİT VE STAR’A SALDIRI DÜZENLENDİĞİNDE NİYE AYNI DUYARLILIĞI GÖSTERMEDİLER?

“Akit Gazetesi’ne de saldırı yapıldı, muhabiri Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni tarafından herkesin gözü önünde saldırıya uğradı. STAR Gazetesi’nin patronuna saldırı silahlı saldırı düzenlendi. O zamanlar ‘siz mağdur edebiyatı yapmak için kendi kendinize saldırdınız’ diyen o Ahmet Hakan değil miydi?” diyen Metiner, “Bugün basın özgürlüğünden bahsedenler bu olaylara niye aynı duyarlılığı göstermediler, ‘Saldırıyı düzenleyenlerin 2’si AK Partili çıktı’ diye manşet atmak nasıl bir nefrettir? Biz partimize üye olanların GBT’lerini çıkarmıyoruz, biz bir kitle partisiyiz” dedi.

‘KATİL ERDOĞAN’ YAZAN ÖZKÖK’Ü ELEŞTİREMEYECEK MİYİZ?

Metiner, “Biz hayatımızın hiçbir döneminde ne şiddete bulaştık ne de birilerini tehdit ettik. Hiçbir zaman böyle işlere bulaşmadık. Ama Aydın Doğan’a yönelik sert eleştirilerimizi birileri tehdit gibi göstermeye başladı.

Aydın Doğan hakkında konuşmayalım mı? Aydın Doğan’ın gazetesinde yazan Ertuğrul Özkök denilen adam, ‘Katil Erdoğan’ diye yazılar yazıyor. Yani biz buna sert eleştiri de bulunamayacak mıyız, Özkök’ü eleştirdiğimizde onu tehdit mi etmiş olacağız? Cumhurbaşkanımızı yalancı ilan eden Aydın Doğan’a ‘haddini bil, hukuk çerçevesinde hesabını sorarız’ diye tepki gösterdiğimizde tehdit etmiş mi olacağız? Ben Ahmet Hakan’a yönelik yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bizim ne şiddetle işimiz olur ne de tehditle” ifadelerini kullandı.

TERÖRE ARKA ÇIKANLAR ALGI TERÖRÜ ÜZERİNDEN BİZİ LİNÇ ETMEYE ÇALIŞIYOR

Metiner, Cumhuriyet Gazetesi’nin başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere kendilerinin de fotoğraflarını kullanarak, ‘Suçlu ayağa kalk’ diye manşetler attığını da hatırlatarak, “Geçtiğimiz günlerde de Sözcü Gazetesi bizi hedef göstermişti. Biz ne suç işlemişiz acaba, Aydın Doğan’ı eleştirmek ne zamandan beri suç olmaya başladı? Demokrasi ve hukuk çerçevesinde Aydın Doğan’dan hesap sorulacağını söylemek ne zamandan beri suç sayılır olmuş? Tüm bunlara rağmen biz tehdit edilmiş olmuyoruz, hedef gösterilmiş olmuyoruz ama biz kendilerine cevap verdiğimizde tehdit edip, hedef gösteriyormuşuz gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bunlar hem teröre arka çıkıyorlar hem de algı terörü üzerinden bizi linç etmeye çalışıyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın; demokratik tepkimizi, haklı öfkemizi sonuna kadar kullanırız. Her türlü şiddete de karşı çıkarız” şeklinde konuştu.