Atatürk’ün, ölümünden 77 yıl sonra günümüz Türkiye’si ve değerleriyle yüzleşmesini anlatan, Müjdat Gezen’in yazıp yönettiği "Atatürk Geldi"nin galası önceki gün İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Galaya eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP Milletvekili Dursun Çiçek, ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk, Yılmaz Özdil, Doğu Perinçek, İlker Ayrık ve Şebnem Özinal da katıldı.

"ATATÜRK'ÜN EMRİNDE YAŞAMAYI ÇOK İSTERDİM"

Gezen, "Oyunu yazmak için 1 yıl çalıştım ve 2 ayda tamamladım. Atatürk’ün emrinde yaşamayı çok isterdim. Nitekim bu oyunda ona kavuşuyorum. 10 Kasım’da onun kurduğu cumhuriyette yaşadığımız için mutluyuz, onsuz olmaktan ise üzgünüz. Atatürk hepimizin en büyük sevdası. Sahip çıkalım" dedi.

BAŞBUĞ DA OYUN YAZIYOR

İlker Başbuğ, yakın arkadaşı Müjdat Gezen’in desteğiyle oyun yazdığını belirtip “İnşallah seneye burada oynayacağız” dedi.

OYUNCU ATATÜRK'E DEĞİL ABDURRAHİM ALBAYRAK'A BENZEDİ

Oyuncu Barış Taşkın’a 3 saat süren bir çalışma sonucu Atatürk makyajı yapıldı. Taşkın’ın makyajını yapan dünyaca ünlü makyöz Derya Ergün, "Atatürk benim için çok önemli bir lider" dedi. Ancak makyajdan sonra oyuncunun Atatürk'e değil Abdurrahim Albayrak'a benzemesi dikkat çekti