Yıllardır konuşulan ancak bir türlü çözüme kavuşturulamayan Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi tartışmaları hakkında 20 kanalda geniş televizyon programları gerçekleştirilecek.

İşte Anadolu Yayıncılar Derneği'nin açıklaması:

Başkanlık sistemi halkımız tarafından bilinmiyor. Başkanlık sistemi denilince akla federasyon ve bölünme geliyor. Eyalet sistemi geliyor. Vatandaşlarımız ülkemiz bölünecek korkusuyla başkanlık sistemine mesafeli duruyor. Yine başkanlık sistemi konusunda bir diğer yanlış bilgi ya da kanaat ise bu sistemin diktatörlük üreteceği ve saltanata yol açacağı korkusudur.

Başkanlık sistemi noktasında bilgi eksikliğini gidermek, yanlış kanaatleri ortadan kaldırmak için bu proje çok önemli bir rol üstlenecektir. Anadolu halkının tamamına ulaşmak ancak yerel medya vasıtasıyla olabilir.Bu nokta da Başkanlık sisteminin faydaları nelerdir? Başkanlık sisteminin ülke ekonomisine katkısı nedir? Başkanlık sisteminde istikrar unsuru etkili midir? Koalisyonlar döneminde ülke neler kaybetmiştir? Başkanlık sistemi ile birlikte dış politikamız daha bağımsız olur mu? Milli sanayi ve üretime sistem değişikliğinin katkısı var mıdır? Başkanlık sistemine geçilirse ülke bölünür mü? Bütün bu can alıcı soruları konunun uzmanlarıyla tartışacağız ve Anadolu halkını bilgilendireceğiz.

İlk programa 8 Şubat Pazartesi Akşamı 20.45 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum beyle başlayacağız.

Saygılarımızla...

Sinan Burhan Anadolu Yayın Platformu Başkanı

Programa katılacak konuklar:

1- Mehmet Uçum

2- Burhan Kuzu

3- Şeref Malkoç

4- Hasan Tahsin Fendoğlu

5- Yusuf Tekin

6- Cemil Çiçek