Alperen Ocakları, izdivaç programlarının yayından kaldırılması için Üsküdar'daki Mihrimah Sultan Cami önünde stant açarak imza kampanyası başlattı.
"RTÜK'E VE TBMM'YE VERECEĞİZ"
Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, burada yaptığı basın açıklamasında, geçen hafta evlilik programlarının yayından kaldırılması için RTÜK'e başvurduklarını ifade ederek, "Bugün burada bir imza kampanyasıbaşlattık. Hedefimiz 1 milyon imza toplamak. Bu imzaları hem RTÜK hem de TBMM Başkanlığı'na vereceğiz." dedi.

"AİLE DEĞERLERİMİZE ZARAR VERMEKTEDİR"
Yayınlanan izdivaç programlarının tamamen Türk ve İslam geleneklerine aykırı olduğunu savunan Mican, "Bizim aile değerlerimize zarar vermektedir. Bizim en hassas olduğumuz, en değer verdiğimiz aile müessesesini yıpratıp yozlaştırmaktadır. Ekrana çıkardıkları gençleri para karşılığı orada tutuyorlar. Onların duygularıyla oynuyorlar. Burada yaşanan olaylar gençlerimizi kötü şekilde etkiliyor. Ahlaki yönden çok ciddi problem olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin içinde ve dışından şehit haberleri gelirken, onların evlenmeye gelen kızları dansöz gibi oynatması bizi rahatsız ediyor. Biz bunları kültür ve ahlak terörü olarak görmekteyiz. Sonuna kadar bu programların kaldırılması için mücadele edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

15 GÜN DEVAM EDECEK
İmza kampanyasını bugün Üsküdar'dan başlattıklarını söyleyen Mican, İstanbul'un diğer ilçeleri ve ülkenin diğer illerinde de sürdüreceklerini ve 15 gün devam edecek etkinlik döneminde toplanan imzaları RTÜK ve TBMM Başkanlığı'na göndereceklerini sözlerine ekledi.
RTÜK REKOR CEZA KESMİŞTİ
Hatırlanacağı gibi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), şikayet rekoru kıran evlilik programlarına son bir yılda toplam 11,2 milyon lirayı aşan ceza kestiği ortaya çıkmıştı. İzdivaç programlarına, RTÜK cezalarının ardından bir darbede Alperen Ocakları'ndan gelmiş oldu.