Alman Tv kanalı 'Phoenix' Ermeni iddialarına ilişkin siyah, beyaz 'Ageth' isimli belgeselinde Türkiye'nin soykırımı yok saydığını, görmezlikten geldiğini savundu.
 
1997 yılında Alman Devlet Televizyon Kanallarının birinci ve ikinci kanalları ARD ve ZDF tarafından kurulan ortak yayın kanalı 'Phoenıx'te saat 22.30'da başlayan belgeseli 1,5 saat sürdü. 'Phoenix' Türklerin dünyada ilk soykırımcı olduğunu, Ermenileri zorunlu göçe teşvik edip, kasıtlı öldürdüklerini' ileri sürdü.
 
ALMAN KANALININ 'HİTLER' BAĞLANTISI
 
Belgeselde devamlı olarak tek yanlı şekilde Türk hükümeti ve Türkiye'yi suçlayan kanal, Alman hükümetin soykırıma sessiz kaldığını duyurdu. Alman Nazi döneminde Hitler'in, Türkiye'nin soykırım yapıp uluslararası alanda ceza almadığını görünce kendisinin Yahudilere yönelik soykırıma yöneldiğini anlattı.
 
Osmanlı döneminde Türkiye'de görev yapan yabancı diplomatların ve yardım kuruluş temsilcileriyle, Ermenilerin soykırım görüşlerine yer verildi. Belgeselde konuşanlar, Türkiye'nin son yüzyılın ilk soykırımcısı olduğunu savundu ve Türkiye halen soykırımı yalanlıyor diye tepkilerini gösterdi.
 
Belgesel'de Ermeni diasporasın önde gelen isimleri, Fransa eski Endüstri Bakanı Patrick Deveciyan'ın soykırım hakkında görüşlerine yer verildi. 
 
Almanya'nın en büyük gazetelerinden biri olan 'Welt am Sonntag' gazetesi, bugünkü sayısında 'sonunda gerçekleri bilmek istiyoruz' başlığı altında Türkiye ve Almanya'yı suçladı. Gazetede makaleyi hazırlayan Robin Alexander, C. C. Malzahn, Daniel F. Sturm imzasıyla çıkan makalede "Türkiye soykırım yaptı, inkar ediyor. Almanya ise sesiz kalıyor" diye yazarak Türkiye'yi suçlamalarda bulundu.