IŞİD'in YPG üniformaları giyerek sızma yaptığı Kobani'de gerçekleştirdiği saldırılar sonrasında bu işi fırsata çevirmeye çalışan gruplar da harekete geçti.

Herkesin gözü Tel Abyad ve Rakka'dayken IŞİD militanları dün sabaha karşı Kobani'ye saldırdı.

Suriye'nin kuzeyindeki Kobani kentinin Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yakın bir bölgesinde sabah saatlerinde IŞİD militanları tarafından bombalı araçlarla yapılan saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

HALKI GALEYANA GETİRMEYE ÇALIŞTILAR

Saldırı sonrasında daha 50 kişinin hayatını kaybettiği 6-7 Ekim olaylarının acısı dinmemişken yine malum çevreler prvokatif söylemler ile ortaya çıkarak halkı galeyana getirmeye çalıştı.

HEM YPG HEM DE HÜKÜMET KANADI YALANLADI

PKK'nın Suriye kolu YPG, İŞİD'İn güneyden Kobani'ye girdiğini belirtmesine rağmen HDP, Kobani'deki İŞİD saldırıdan Türkiye'yi sorumlu tutarak, halka 6-7 Ekim olaylarına benzer ikinci bir durumun yaşanmasına yol açacak bir çağrıda bulundu.

Hükümet kanadı ise iddiaları yalanladı. Kurtulmuş, “Türkiye'yi hedef tahtasına oturtmaya çalışıyorlar. Külliyen yalandır ve iftiradır” dedi. 

TAHRİK KOKAN MANŞET!

Kobani'de yaşanan gelişmeler üzerine ortaya atılan iddiaların hem YPG hem de hükümet kanadından yalanlanmasına rağmen BirGün gazetesi ise tahrik kokan iğrenç bir manşet ile gerçekleştirilmeye çalışılan algı operasyonuna destek verdi.

AK PARTİ'Yİ HEDEF ALDI

''AKP işaret etti IŞİD vurdu'' manşeti ile bugünkü sayısını çıkaran BirGün Gazetesi yaptığı haberde IŞİD'in gerçekleştirdiği sızmanın Mürşitpınar üzerinden gerçekleşmiş olacağını onca açıklamaya rağmen inatla vurgularken, haberin devamında ise küstah bir şekilde şu ifadelere yer verdi;

''Türkiye hükümeti kamuoyunu aldatmaktan artık vazgeçmelidir. Bizzat “cumhurbaşkanı”nın ağzından “PYD IŞİD'den daha tehlikeli” diyerek akıllara ziyan bir açıklama yaparak safını belli eden Türkiye hükümeti, önceki gün Kobani'ye IŞİD'in büyük bir hazırlık sonucu gerçekleştirdiği belli olan saldırısında, parmağı değilse de, “etkisi” olduğunu inkar etmemeli.''