Yaşar Nuri Öztürk, Son Yolculuğuna Türk Bayrağına Sarılı Tabutla Uğurlandı
Uzun süredir kanser hastalığı ile mücadele eden ve önceki gün hayatını kaybeden ilahiyatçı yazar Prof. Dr. Yaşar Nuri ÖztürkKaracaahmet Şakirin Camii'nde kınan cenaze namazının ardndan Kanlıca'daki aile kabristanlığına defnedildi. Cenaze törenine katılanlar arasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da vardı.
ÇOCUKLARI TAZİYELERİ KABUL ETTİ
Önceki gün doğum gününde, 71 yaşında hayatını kaybeden eski milletvekili ve ilahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün Türk bayrağına sarılı tabutu Şakirin Camii'ne getirildi. Yakınları ve sevenlerinin erken saatlerde doldurmaya başladığı cami avlusunda oğulları Cüneyt, Mustafa Tahir, Ali Nuri ile kızı Saniye Öztürk taziyeleri kabul etti. Sevenleri, ünlü hocayı tabutu başında dualar etti. Törene katılan bir kadının ise dua ederek Öztürk'ün tabutunu öptüğü görüldü.


Cenazeye katılanlar arasında Kılıçdaroğlu da vardı
"ALLAH DOĞDUĞU GÜNDE KENDİSİNİ YANINA ALDI"
Oğlu Cüneyt Öztürk basın mensuplarına yaptığı açıklamada büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti. Öztürk, "Ülkemizin çok değerli bir evladı hayata gözlerini yumdu. Hepimiz çok üzgünüz. Son 3-4 ayını hastanede ve evde tedavi altında geçirdi. Yanımızdaydı, elimizin altındaydı. Çok güzel bir vefatı oldu. Tabi vefatların hiçbiri güzel değildir. Ama şekil olarak bizleri üzmedi, kendini yormadı. Allah doğduğu günde kendisini yanına aldı. Hepimizin, vatanımızın, Türk-İslam aleminin başı sağ olsun" diye konuştu.
KANLICA'YA DEFNEDİLDİ
Öztürk'ün çok sayıda seveni, cenazenin namazının kılınacağı Karacaahmet Şakirin Camii'ni doldurdu. Cenazeye siyaset, medya, sanat ve iş dünyasından önemli isimler de katıldı. Kılınan cenaze namaın ardından Öztür'ün tabutu tekbirlerle sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Ünlü ilahiyatçının cenazesi Kanlıca'daki aile kabristanlığına defnedildi.