SİNEMA ve dizi oyuncusu, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin 'Valide Sultan'ı Nebahat Çehre, Hıdırellez (Kakava) Şenlikleri'ni izlemek için Edirne’ye geldi. Kapalı çarşıları dolaştıktan sonra kentin meşhur tava ciğerini yemek için bir restorana gelen Çehre, davul- zurna ile karşılandı. Çevresinde göbek atanlara eşlik eden Çehre, Edirne Sarayı'nın tamamen yıkılmış olmasına çok üzüldüğünü söyledi.
Nebahat Çehre, her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde Romanlar'ın baharı karşılama bayramı olan Hıdırellez (Kakava) şenliklerini izlemek için Edirne’ye geldi. Bir grup arkadaşıyla birlikte kentin kapalı çarşılarını gezen Çehre, ardından kentin meşhur lezzeti olan tava ciğerini yemek için Ciğerci Niyazi Usta’nın restoranına geldi. Burada renkli kıyafetler giyen çeribaşı Fikri Ocak ve davul- zurnayla karşılanan Çehre, çevresinde göbek atanlara da eşlik etti.
Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, Nebahat Çehre’ye Kakava Şenlikleri ile ilgili bilgiler verdi.
DİZİ SÜRELERİNDEN YAKINDI
Nebahat Çehre ise televizyonlarda yayınlanan Türk dizilerinin sürelerinden yakınarak "Ben biraz zorluklarla geldim. Tabi çalışıyorum, çok yoğun. Maalesef 120 dakikalık sinema gibi çekilen diziler var, hakkımızı teslim etmesi lazım. Kamera arkası da çok yoğun. Çekimler gece saat 03.00’da bitti. Eve gelmem, makyajı sil, yat, kalk. Üç saatlik uykuyla geldim. Aslında çok mutlu oldum, iyi ki de gelmişim. Nasılsa uyuyacağımız zaman çok var. Burayı görmekten çok mutluluk duyuyorum. Bu tarihsel dizimizden bir parçada canlandırsa bundan da çok gurur duydum. Dizi tarihi çok sevdirdi. Özellikle yeni nesil çok sevdi. Muhteşem Yüzyıl’ın getirisi çok güzel oldu. 100 ülkeye satıldı. Onun için geçmişimize, tarihimize ve cumhuriyetimize sahip çıkalım diyorum" diye konuştu.
Muhteşem Yüzyıl dizisinin birçok bölümünde olayların geçtiği Edirne Sarayı’nın ise Rus işgali sırasında tamamen yok olduğu öğrenen Çehre bu duruma çok üzüldüğünü söyledi. Çehre, ardından Belediye Başkanı Gürkan ve diğer arkadaşları kentin meşhur tava ciğerinden yedi.

EÖ(LK/SS) (FOTOĞRAFLI)