Sözcü’nün haberine göre; Onur Yaprakçı’nın Anadolu Adalet Sarayı'na girerken üzerinde bulunan polis rozetinin X Ray cihazından geçerken sinyal vermesi üzerine arama yapıldı.

Ünlü oyuncunun üzerinden sahte polis kimliği çıktı
Oyuncu Yaprakçı'nın cebinden bir cüzdan içerisinde polis rozeti ve arka kısmında ‘sahtedir' yazan polis kimliği çıktı. Bir soruşturma dosyasıyla ilgili ifade vermek üzere geçtiğimiz gün Anadolu Adalet Sarayı'na gelen tiyatro oyuncusu ve Talk Show programı sunucusu Onur Yaprakçı, X Ray cihazından geçtiği sırada cihazın sinyal vermesi sonucu, montunun cebinde bulunan cüzdandan polis rozeti ve arkasında ‘sahtedir' yazan polis kimliği nedeniyle karakolluk oldu.


Ünlü oyuncunun üzerinden sahte polis kimliği çıktı
İfadesi alınan Yaprakçı, arkadaşlar arasında espri yapma amaçlı olarak kendisinin düzenlediği polis kimliğini taşıması ve bulundurmasında suç kastı olmadığını söyledi.


Ünlü oyuncunun üzerinden sahte polis kimliği çıktı
O güvenlik görevlisi de bana asla, ‘polis misiniz?' diye sormadı. Olay, güvenlik görevlisi kadının yanlış anlamasından kaynaklandı. Sonra polis noktasına davet edildim ve kendim geldim. Polis memurlarına, polis rozeti ve polis kimliğini teslim ettim.
Üzerimdeki metal polis rozetini geçtiğimiz yıl içerisinde tiyatro oyunu sergilediğim bir toplantıda ismini hatırlamadığım bir polis memuru bana hediye etmişti. Ben de cüzdanıma anı olarak yapıştırmıştım. 

Ünlü oyuncunun üzerinden sahte polis kimliği çıktı
Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Kimlik kartını ise internetten, polis görselleri kısmından bularak kendi resmimi koymak suretiyle ve arkadaşlar arasında espri yapma amaçlı olarak kendim düzenledim. Bu eşyaları düzenlememde, taşımamda ve bulundurmamda suç kastım yoktur” dedi. 
Üzerinde bulunan polis rozeti ve polis kimliğine el konulan Onur Yaprakçı, sevk edildiği nöbetçi savcılık tarafından alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.