İZMİR'in Bergama İlçesi'ni ziyaret eden 2014 Türkiye güzeli Amine Gülşe, "Annemin doğup büyüdüğü yer olan Bergama'yı çok seviyorum ve tanıtımı için elimden geleni yapacağım" dedi.
Annesi Bergamalı olan güzellik kraliçesi Amine Gülşe, Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç'i ziyaret etti. 2014 Türkiye güzeli Amine Gülşe'ye Bergama'nın simgesi Nike heykeli hediye eden Gönenç, Bergamalılar olarak Amine Gülşe'yi görmekten duydukların memnuniyeti dile getirerek, "Bergama'nın binlerce yıl sonra bir kraliçesi daha oldu. Bergama'nın 2000 yıllık kraliçesi Nike vardı. Annesi Bergamalı olan Amine'nin de Türkiye güzeli seçilmesi bizleri gururlandırdı. Yarışma öncesi Amine'nin Bergamalı olduğu sosyal medyada yayılınca ilçede büyük bir heyecan yaşandı. Kazanınca da mutluluğumuz arttı. Umarım ki 15 Haziran ile 24 Haziran tarihleri arasında Katar'da yapılacak olan Unesco Kültür Mirası toplantısında bu başarınız etkili olur ve Bergama Dünya Kültür Mirası arasındaki yerini alır" dedi.
Bergama'ya daha önce geldiğinde hayran kaldığını ifade eden Amine Gülşe ise Bergama halkının misafirperverliği ve ilgisi nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek, "Annemin doğup büyüdüğü yer olan ve özellikle dünyanın en dik antik tiyatrosu Akropol ve Kale Mahallesi'nin bulunduğu Bergama, bende hayranlık uyandırmıştı. Bergama Belediye Başkanı'nın davetini kırmayıp geldim. Bundan sonra Bergama'nın tanıtımı için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

CŞ(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)