Almanya doğumlu 31 yaşındaki Wassim Mukdad ile Suriye’nin Haseki kentinde doğan 26 yaşındaki Kürt kızı Berivan’ın yolu 2012’de Suriye’de kesişti. Şam Üniversitesi’nde tıp ve konservatuvar eğitimi alarak 2008’de mezun olan Wassim, doktorluk yaptıktan sonra müzikle uğraşmaya başladı. İç savaşta ülkesinde doktorluk yapan Wassim, o dönem hemşirelik yapan İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Berivan’la tanıştı. 2014’te Lübnan üzerinden Türkiye’ye gelen çift, Gaziantep’te evlendi.
Teoman'ın klibinde oynayan mülteci çift artık Almanya'da
3 AY BEKLEDİLER
Yolları ünlü şarkıcı Teoman ve İngiliz yönetmen Charles Richards’la kesişen çift, şarkıcının “Limanında” adlı şarkısına da ilham oldu. Suriyeli gençlerin hikâyesi şarkının sözleriyle örtüşüyordu. Richards, Teoman’ın şarkısına klip çekti ve Suriyeli çift de klipte oynadı.
Teoman'ın klibinde oynayan mülteci çift artık Almanya'da
Almanya’da arkadaşlarının yanında kalan Berivan ve Wassim’in yeni hayali büyük müzikgruplarıyla çalmak ve söylemek. Wassim, Alman metal grubu Rammstein’de çalmayı hedefliyor.
Türkiye’de kendilerine bir gelecek göremediklerini söyleyen Massim ve Berivan, Avrupa’ya geçmeye karar verdi. “Gitmeyin” diyen İngiliz yönetmenin gözyaşları da çifte engel olamadı. 12 Mart’ta Yunanistan’a geçen çiftin başvuruları, 3 aylık bir bekleyişten sonra kabul edildi.
Almanya hayalleri gerçek olan Wassim ve Berivan, Münih’e giderek arkadaşlarıyla buluştu. Yunanistan üzerinden Almanya’ya geçiş öykülerini Habertürk’ten Sami Akbıyık'a anlatan Berivan, şunları dedi:
“Yunanistan’da trenden düşüp ayağımı kırdım. İyileştikten sonra Almanya’ya gitmek için girişimde bulunduk. 6 Haziran sabahı İtalya’ya, oradan da Münih’e geçtik. Almanya’da 5 konser bile verdik. Berlin’e yerleşmeyi düşünüyoruz. Uzun ve umutlu bir hayat bizi bekliyor”
Teoman'ın klibinde oynayan mülteci çift artık Almanya'da
5 BİN EURO HARCADILAR
Almanya’yı seçmelerindeki temel sebeplerinin eğitimlerini devam ettirmek, iyi bir müzik grubuyla çalmak ve Almanca öğrenmek olduğunu söyleyen Wassim, “Ailem bugüne kadar bana hayallerimin peşinden koşmamı söyledi. Hayatım boyunca hayallerimin arkasından gittim. Arkadaşlarım Türkiye’de kaldı. Almanya’ya gitmek için kişi başı 2500 Euro harcadık” dedi.